airproducts-logo Go to Home Page
| Halfweg

Air Products vermindert CO2 uitstoot met nieuwe opleggers

Het bedrijf bevestigt zijn betrokkenheid om de ecologische impact te verminderen

Na de aanschaf van ultralichte en milieuvriendelijke trailers voor het transport van gascilinders, is Air Products nu gestart met de vernieuwing van de vloot tanktrailers. Met deze nieuwe tankwagens gaat Air Products in Nederland stikstof en zuurstof in vloeibare vorm vervoeren. De nieuwe trailers zijn veiliger, lichter en hebben een uitstekende aerodynamische vormgeving, om zowel het brandstofverbruik als de ecologische voetafdruk van de voertuigen te verlagen. 

”Dit is de eerste keer dat we bij de aankoop van nieuwe bulktankers voor vloeibare gassen, in een zeer vroeg stadium op zoek zijn gegaan naar oplossingen om een vermindering van het brandstofverbruik te realiseren. Daarom hebben we bijvoorbeeld gekozen voor een aerodynamisch ontwerp en banden met Energieklasse A. Deze aanpak bewijst ons commitment om de impact die onze voertuigen op het milieu hebben te verlagen”, zei Thomas Hollad, Liquid Bulk en CryoEase Asset en Transport Manager bij Air Products, bij de aankomst van de eerste, nieuwe trailers in Nederland. “De vernieuwde vloot bewijst dat duurzaamheid haar weg vindt in alle aspecten van onze dagelijkse bedrijfsvoering.”

Veiligheid en flexibiliteit zijn prioriteiten voor Air Products. De aangeschafte bulktrailers beschikken daarom over state-of-the-art technologie. Daartoe behoren onder meer achteruitrijbeveiliging en een complete led-verlichting voor optimaal zicht.

“De aanschaf van deze zuinige en veilige bulktrailers voor het transport van vloeibare gassen past in onze strategie wat duurzame ontwikkeling betreft. Energiebesparing en de vermindering van de emissie van broeikasgassen behoren tot onze ambitieuze doelstellingen. Maar we willen geen concessies doen aan onze hoogste prioriteit ‘safety first’; of het nu gaat om de veiligheid van onze medewerkers, onze klanten of de maatschappij in het algemeen”, verklaarde Kurt Lefevere, Vice President Northern Continent, Industrial Gases Europe bij Air Products. “Al deze verbeteringen dienen hetzelfde doel: respect voor onze planeet!”

Meer informatie over de duurzaamheidsstrategie van Air Products is te vinden op www.airproducts.nl/Company/Sustainability-Local.aspx.