airproducts-logo Go to Home Page
Seifi Ghasemi
Seifi Ghasemi

Seifi Ghasemi

Chairman, President en Chief Executive Officer

Seifi Ghasemi werd in juli 2014 Chairman, President en Chief Executive Officer van Air Products. In deze functie richt hij zich op het bepalen van de strategie en het beleid van het bedrijf, het ontwikkelen van leiderschap en het nakomen van de toezeggingen aan aandeelhouders.

Dhr. Ghasemi is lid van The Business Council, een vereniging van de Chief Executive Officers van 's werelds belangrijkste zakelijke ondernemingen. In 2019 werd hij verkozen tot lid van de Raad van Bestuur van de US-China Business Council. Dhr. Ghasemi ontving ook de tweejaarlijkse International Palladium Medal 2017 van de Société de Chimie Industrielle voor zijn uitstekende bijdragen aan de chemische industrie.

Voordat hij bij Air Products in dienst trad, van 2001-2014, was dhr. Ghasemi voorzitter en Chief Executive Officer van Rockwood Holdings, een wereldleider op het gebied van lithium en geavanceerde materialen. Van 1997 tot 2001 vervulde hij leidinggevende rollen bij GKN, een internationaal industrieel bedrijf. Zo was hij directeur van de Raad van Bestuur van GKN, PLC en Chairman en Chief Executive Officer van GKN Sinter Metals, Inc. en Hoeganes Corporation. Eerder in zijn loopbaan heeft de heer Ghasemi bijna 20 jaar bij The BOC Group gewerkt in functies als directeur van de Main Board van BOC Group, plc; president van BOC Gases Americas; en voorzitter en Chief Executive Officer van BOC Process Plants, Ltd. en Cryostar. 

Dhr. Ghasemi behaalde zijn bachelordiploma aan het Abadan Institute of Technology en behaalde een MS-graad in werktuigbouwkunde aan de Stanford University. Hij ontving ook een eredoctoraat in de wetenschap aan het Lafayette College in 2017 en een eredoctoraat in de techniek aan het Stevens Institute of Technology in 2018.

4/2023