airproducts-logo Go to Home Page
Sean D. Majoor
Sean D. Majoor

Sean D. Majoor

Executive Vice President, General Counsel en Secretary

Sean D. Major is Executive Vice President, General Counsel en Secretary bij Air Products. Hij is verantwoordelijk voor het wereldwijd leiden van de juridische organisatie van het bedrijf. Daarnaast is de heer Major verantwoordelijk voor de wereldwijde Environment, Health, Safety & Quality-organisatie van het bedrijf en de Government Relations-functie.

De heer Major heeft uitgebreide ervaring met het adviseren en adviseren van raden van bestuur, c-suite-managers en executive leadership-teams van overheidsbedrijven, met name op het gebied van corporate governance, strategische relaties, overnames en desinvesteringen, herstructureringen, joint ventures, projectfinanciering en kapitaal markttransacties. Na te hebben gewoond en gewerkt als bedrijfsjurist in zowel Azië als Europa, heeft de heer Major met succes onderhandeld, gedocumenteerd en een groot aantal complexe grensoverschrijdende transacties afgesloten waarbij meer dan 50 rechtsgebieden betrokken waren. 

Voordat hij in 2017 bij Air Products in dienst trad, was dhr. Major sinds 2007 Executive Vice President, General Counsel en secretaris bij Joy Global, een toonaangevende fabrikant en servicer van hoogproductieve mijnapparatuur. De heer Major was ook directeur van 2011-2016 en vanaf 2012 voorzitter van FutureGen Industrial Alliance, een consortium van energieproducenten dat samen met het Amerikaanse Department of Energy een commerciële opslaglocatie voor diep zout zout CO2 ontwierp en geavanceerde kritische aspecten van oxy-verbranding en koolstofafvang- en opslagtechnologieën. Eerder in zijn loopbaan was de heer Major werkzaam bij Johnson Controls en Abbott Laboratories, in functies met een toenemende juridische verantwoordelijkheid. Voordat hij in eigen beheer ging werken, werkte hij zeven jaar in de privépraktijk bij kantoren in Chicago en Tokio. 

Dhr. Major heeft een BA in economie van DePauw University, een JD van de Indiana University School of Law en een MBA van Northwestern University's Kellogg School of Management. 

Dhr. Major is voorzitter van de Board of Trustees van de Air Products Foundation.

4/2023