airproducts-logo Go to Home Page
Dr. Samir J. Serhan
Dr. Samir J. Serhan

Dr. Samir J. Serhan

Chief Operating Officer

Dr.Samir J. Serhan is Chief Operating Officer bij Air Products. Hij is wereldwijd verantwoordelijk voor de dagelijkse operationele bedrijfsvoering en projectuitvoering van het bedrijf, met winst- en verliesrekening (P&L) voor Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Europa en Afrika, en het Midden-Oosten en India. Dr.Serhan leidt ook de Global Engineering, Manufacturing, Technology and Equipment-organisatie en de bijbehorende apparatuuractiviteiten, evenals de wereldwijde Sustainability and Operational Excellence-functies van het bedrijf. 

Dr. Serhan trad in 2016 in dienst bij Air Products als Executive Vice President voor de organisaties Technology, Engineering, Project Execution, Procurement, Manufacturing, Construction en Start-up en voor de apparatuuractiviteiten van het bedrijf. In de daaropvolgende jaren breidde zijn rol zich uit met de verantwoordelijkheid voor alle grote projecten, de activiteiten van het bedrijf in het Midden-Oosten, Americas Operations en HyCO-franchises en stand-alone fabrieken. Dr. Serhan werd in 2020 benoemd tot Chief Operating Officer, waarbij hij de volledige P & L-verantwoordelijkheid voor de regio Noord- en Zuid-Amerika op zich nam. Zijn rol breidde zich in de daaropvolgende jaren uit met Global Product Offerings, de commerciële organisatie in India en de Kochi-fabrieksactiviteiten, Global Operational Excellence and Sustainability-organisaties en de bedrijven in Europa, Afrika en Azië. 

Voordat hij bij Air Products in dienst trad, was Dr. Serhan werkzaam bij Praxair, Inc. als President, Global HyCO. Van 2000 tot 2014 werkte hij in leidinggevende posities in de VS en Duitsland voor The Linde Group, waar hij uiteindelijk de rol kreeg van Managing Director, Linde Engineering. Dr. Serhan begon zijn loopbaan bij Parsons Corporation, waar hij diverse senior engineeringfuncties bekleedde.

Dr. Serhan heeft een Ph.D. in technische mechanica van Virginia Tech. Hij was ook adjunct-professor aan de Pennsylvania State University en de Temple University.

4/2023