airproducts-logo Go to Home Page
Miquel Lope
Miquel Lope

Miquel Lope

Vice President, Northern Continent

Miquel Lope is Vice President Northern Continent bij Air Products. Hij is verantwoordelijk voor de strategie en winstgevendheid van de divisie Industrial Gases van het bedrijf in België, Frankrijk, Duitsland, Nederland en Zwitserland.

Dhr. Lope is in 1997 in dienst getreden bij Air Products als financieel analist voor Packaged Gases en Liquid Bulk in Zuid-Europa. Daarna stapte hij over naar financiële analist en controller voor de divisie European Electronics. In 2004 werd dhr. Lope European Financial Analysis Manager voor de European Healthcare Division, en in 2009 werd hij benoemd tot European Bulk Argon, Carbon Dioxide and Hydrogen Business Manager. Vanaf 2012 bekleedde dhr. Lope diverse senior managementfuncties in Zuid-Europa, waaronder Supply Chain en Operations Manager voor de subregio en Tonnage en Merchant Business Manager. Hij werd benoemd tot vice-president voor Zuid-Europa en Maghreb en leidde de subregio van 2020-2024.

Dhr. Lope heeft zowel een financiële graad als een mastergraad in economie en financiële analyse van de Universiteit van Barcelona.

6/2024