airproducts-logo Go to Home Page
Kurt Lefevere
Kurt Lefevere

Kurt Lefevere

Vice President, Northern Continent

Kurt Lefevere is Vice President Contin Northern Continent bij Air Products. Hij is verantwoordelijk voor de strategie en winstgevendheid van de divisie Industrial Gases van het bedrijf in België, Frankrijk, Duitsland, Nederland en Zwitserland.

Dhr. Lefevere trad in 1994 in dienst bij Air Products als deelnemer aan het Career Development Programme van het bedrijf, waar hij posities bekleedde in marketing, verkoop en retail in België en het Verenigd Koninkrijk In 1996 werd hij verantwoordelijk voor de verkoop van levensmiddelen en cryogene producten in België. In 1998 werd hij benoemd tot European Marketing Manager voor het levensmiddelen segment. In 2001 werd hij overgeplaatst naar Duitsland, waar hij Business Manager werd voor het levensmiddelen en cryogene segment in Duitsland. . Hij werd in 2003 benoemd tot European Commercial Manager voor Specialty Gases, in 2008 tot Plant Manager voor European Specialty Gases. In 2010 nam hij de algehele verantwoordelijkheid voor het segment Specialty Gases in Europa op zich. In 2011 werd de heer Lefevere overgeplaatst naar Taiwan, waar hij benoemd tot General Manager voor de Packaged Gases-divisie in Azië, waarna in 2013 werd overgestapt naar het hoofdkantoor van Air Products in Allentown, Pennsylvania (VS), waar hij werd benoemd tot Manager, Strategy Development and Performance Management voor de Global Merchant-divisie van het bedrijf. .

Dhr. Lefevere heeft een ingenieursdiploma van de Universiteit van Leuven (België) en een MBA van de Universiteit van Antwerpen.

10/2015