airproducts-logo Go to Home Page
Ivo Bols
Ivo Bols

Ivo Bols

President, Europa en Afrika

Ivo Bols is president, Europa en Afrika, bij Air Products. Hij is verantwoordelijk voor de strategie en winstgevendheid van Industrial Gases in deze regio's.

Dhr. Bols begon in 1988 bij Air Products als financieel analist en werd in 1990 de Europese marketingmanager voor helium. De heer Bols verhuisde in 1992 naar Frankrijk, waar hij werd benoemd tot District General Manager en vervolgens tot Regional Sales Manager, Air Products France, South. In 1995 werd hij benoemd tot Business Development Manager, gevolgd door European Marketing Manager, General Industries. In 1999 verhuisde dhr. Bols naar Duitsland als General Manager, Merchant Gases Germany. In 2003 werd hij benoemd tot Vice President van het Northern Continent and Global Packaged Gases Centre of Excellence. In 2007 werd dhr. Bols overgeplaatst naar Singapore, waar hij de functie van Vice President en General Manager, Merchant Gases – Azië. In 2011 verhuisde hij naar de VS, waar hij werd benoemd tot Vice President en General Manager, Global Liquid Bulk, Generated Gases and Helium. Dhr. Bols was in 2012 Vice President en General Manager, Merchant Gases – Europe, voordat hij zijn huidige functie aannam.

Dhr. Bols behaalde een diploma als bio-ingenieur aan de Katholieke Universiteit Leuven, België, en een MBA, gespecialiseerd in operationeel onderzoek, financiën en marketing.

12/2015