airproducts-logo Go to Home Page
Francesco Maione
Francesco Maione

Francesco Maione

President, Noord- en Zuid-Amerika

Francesco Maione is President, Americas, bij Air Products. Hij is verantwoordelijk voor de groei en winstgevendheid van de productlijnen Atmospheric Gases en HyCO, en voor de activiteiten in Noord- en Zuid-Amerika. 

Dhr. Maione is in 1998 in dienst getreden bij Air Products in het Verenigd Koninkrijk als financieel analist voor Tonnage Gases. Tijdens zijn jaren bij Air Products heeft hij functies bekleed in de belangrijkste activiteiten van het bedrijf, waaronder Merchant Gases, Electronics, Tonnage Gases en Healthcare, en in belangrijke regio's, waaronder Azië, Europa en de VS, werd de heer Maione General Manager van Southern Europe Industrial Gases in 2014, Vice President ‒ Spanje en Portugal voor Industrial Gases in 2015, en Vice President, Southern Region, Americas, in 2016. Hij was Vice President, Northern Region, Americas en Vice President en General Manager, South America., voordat hij begin 2020 werd benoemd tot President, Atmospheric Gases, Americas.

Voordat hij bij Air Products in dienst trad, werkte dhr. Maione bij multinationale ondernemingen zoals Kuwait Petroleum in Italië en het Franse Vivendi in Londen. 

Dhr. Maione heeft een diploma in Business and Economics van de Universiteit van Rome en een MBA van de LUISS University (Rome). Hij is ook een gekwalificeerde registeraccountant. 

1/2021