airproducts-logo Go to Home Page

Onze ultramoderne faciliteiten

Een van de basisprincipes van de 4S-filosofie van Air Products is snelheid. Onze ultramoderne engineering-, technologie- en productiecentra, strategisch gelegen in opkomende markten over de hele wereld, stellen ons in staat snel te handelen en innovatief te reageren op de behoeften van onze klanten.

Pune Engineering Centre

Pune office

Air Products beschikt over een Engineering Centre van wereldklasse in Pune, India, dat technologie en apparatuur levert voor luchtscheiding, waterstofopwekking en bijbehorende technologieën voor industriële gastoepassingen. Het centrum fungeert als innovatiecentrum voor Engineering, Aanbesteding en Bouw voor onze activiteiten in India en de rest van de wereld.

Air Products is al bijna twee decennia actief in India, een van de snelstgroeiende economieën. Het Pune Engineering Centre blijft onze aanwezigheid in het land uitbreiden door sterke relaties te onderhouden met bestaande zakelijke en joint venture-partners en door sterke relaties aan te gaan met belangrijke belanghebbenden om oplossingen te ontwikkelen voor de lokale markt en uitstekende service aan klanten te bieden.

Asia Technology Centre

Asia Tech Center

Ons Asia Technology Centre in het Zhangjiang Hi-Tech Park in Shanghai, China, is uitgerust met de nieuwste mogelijkheden op het gebied van onderzoek en ontwikkeling (R&D) ter ondersteuning van de snelle ontwikkeling van de markten in China en Azië door middel van geavanceerde toepassingstechnologieën. Het centrum herbergt zeven laboratoria die een breed scala aan snelgroeiende markten bedienen, waaronder milieu, nieuwe energie, geavanceerde elektronica, metaalverwerking, voedingsmiddelen en dranken, chemicaliën en farmaceutica en glasproductie.

Air Products was het eerste wereldwijde industriële gasbedrijf dat in 2005 een dergelijke interne R & D-capaciteit in China heeft opgezet. Ons Asia Technology Centre heeft verschillende uitbreidingscycli doorlopen en is een van onze belangrijkste technologiecentra ter wereld. 

Saudi Arabia Technology Centre

Saudi Arabia Tech Center

Air Products werkt al sinds de jaren zeventig in Saoedi-Arabië en investeert sinds 2012 in samenwerking met joint venture-partners in het land. Tegenwoordig hebben we een technologiecentrum van wereldklasse op het gebied van industriële gassen in het wetenschapspark van de Dhahran Techno Valley, dat dient als hoeksteen voor onze industriële gastechnologie en projectontwikkeling in het Koninkrijk Saudi-Arabië en het Midden-Oosten.

Het centrum biedt technologische expertise ter ondersteuning van nieuwe kansen voor industriële gassen, met de nadruk op verbeteringen in procesveiligheid, energie-efficiëntie, betrouwbaarheid en uitstekende bedrijfsvoering voor regionale klanten. Het vormt ook de basis voor samenwerking met regionale universiteiten.

US Technology Centre

Adsorption Lab

Ons US Technology Centre in Pennsylvania (VS) is ons wereldwijde centrum voor technologische ontwikkeling. Op deze locatie opereren we van wereldklasse op het gebied van adsorptie, cryogeen, invriezen van levensmiddelen, malen, schone energie en waterstofreactielaboratoria, waar we werken aan de ontwikkeling van een breed scala aan processen voor gasscheiding, zuivering en toepassingen. Onze technische experts gebruiken gepatenteerde fundamentele metingen en modellen op proefbankschaal om producten te ontwerpen met verbeterde prestaties en energie-efficiëntie.  

Caojing Centrum voor productie van cryogene apparatuur

Caojing cold box assembly

Ons productiecentrum voor cryogene apparatuur Caojing bevindt zich in Shanghai, China. Het centrum verzorgt de constructie en het ontwerp van cold boxes en de fabricage van cryogene lucht- en koolwaterstofscheidingskolommen en cold boxes voor wereldwijde projecten. Het bedrijf biedt ook ondersteuning bij de productie van de site, waaronder het aansluiten van de kolom en de box, het on-site retrofitten van de kolom en het repareren van aluminium installaties van de installaties.

Gecertificeerd volgens ISO9001 en diverse internationale codes, ontwerpt en produceert ons Caojing Manufacturing Center producten volgens specifieke klantvereisten en kwaliteitsnormen van wereldklasse. Het centrum ligt naast een diepe watersteiger en is in staat om in de werkplaats apparatuur van wereldformaat te maken.

Port Manatee Equipment Manufacturing Centre

Port manatee

Op onze productiefaciliteit voor apparatuur in Port Manatee in Florida (VS) produceren we kleine, middelgrote en zeer grote cryogene spiraalwarmtewisselaars ter ondersteuning van de LNG-markt. De ongeveer 400.000 vierkante meter grote faciliteit biedt gemakkelijke toegang tot havenservices, waardoor we LNG-warmtewisselaars kunnen produceren in de uiteenlopende formaten die door de markt worden gevraagd. Onlangs hebben we een ultramoderne testfaciliteit voor apparatuur toegevoegd waarmee gegevens kunnen worden verzameld voor het ontwikkelen van ontwerpen voor de volgende generatie van onze innovatieve spiraalwarmtewisselaars.

Op de Port Manatee-locatie produceren we ook apparatuur die wordt gebruikt in onze luchtscheiding- en koolwaterstofactiviteiten, zoals kolommen, vaten, cold boxes, geprefabriceerde installatiemodules en skids.

Air Products PRISM® Membranes Manufacturing Centre

Air Products St Louis

Air Products PRISM® Membrane (APPM) producten worden uitsluitend geproduceerd in onze faciliteit in St. Louis, Missouri (VS). Deze unieke membraanfabriek is uitgerust met aangepaste productieapparatuur die is ontworpen voor flexibele productie. Technici kunnen cruciale componenten ombouwen om snel tussen vezeltypen te wisselen, waardoor de installatie zich kan aanpassen aan verschillende belastingen van de productvraag.

De zelfstandige activiteit is het commerciële, onderzoeks- en productiecentrum voor alle PRISM-membraanproducten. De nauwe relatie tussen onderzoekers, ingenieurs en productietechnici stelt ons in staat snel membraanvezelconcepten te commercialiseren.

Rotoflow®-productiecentrum voor apparatuur

RotoflowOns Rotoflow®-productiecentrum voor apparatuur bevindt zich in Fogelsville, Pennsylvania (VS). Met toonaangevend onderzoek en ontwikkeling, gekoppeld aan onze expertise van zowel productie- als productiefaciliteiten, blijven onze ingenieurs en technici toonaangevend op het gebied van productinnovatie.   

De 1.800 vierkante meter grote faciliteit is uitgerust met ultramoderne balancerings- en bewerkingsapparatuur, precisie-inspectieapparatuur, omgevings- en cryogene spintests en druktests om ervoor te zorgen dat we efficiënt alle soorten turbomachinery-apparatuur kunnen produceren en repareren, die is essentieel voor de werking van de installatie.

Rotoflow is ISO 9001-gecertificeerd en onze turbomachines zijn ontworpen met het oog op betrouwbaarheid en vervaardigd volgens strenge veiligheidseisen.