airproducts-logo Go to Home Page
Lisa A. Davis
Lisa A. Davis

Lisa A. Davis

Voormalig lid van de Raad van Bestuur en CEO van Gas and Power voor Siemens AG
Directeur van het bedrijf sinds 2020

Lisa A.Davis was van augustus 2014 tot februari 2020 lid van de Raad van Bestuur van Siemens AG en was CEO van Siemens Gas and Power, waaronder Power Generation, Power Services, Oil and Gas, Transportation en New Fuels. in meer dan 80 landen. Tijdens haar dienstverband bij Siemens was ze ook voorzitter en Chief Executive Officer van Siemens Corporation USA en lid van de Raad van Bestuur van Siemens Gamesa Renewable Energy SA.

Van 2012 tot augustus 2014 was mevrouw Davis Executive Vice President, Strategy, Portfolio & Alternative Energy van Royal Dutch Shell, UK. Daarvoor heeft zij diverse functies en leidinggevende functies bekleed bij Royal Dutch Shell, Texaco USA en Exxon Corporation in upstream en downstream operations en projectontwikkeling. Mevrouw Davis is momenteel lid van de Raad van Bestuur van Penske Automotive Group, Inc., Kosmos Energy Ltd. en Phillips 66. Mevrouw Davis heeft een Bachelor of Science-graad in Chemical Engineering van de University of California, Berkeley.

Mevrouw Davis heeft ruime ervaring met het leiden van grote, veelzijdige internationale bedrijven. Ze heeft ook uitgebreide ervaring met het leiden van teams bij het ontwikkelen van energie- en milieuprojecten op wereldschaal, en met ervaring met openbare bestuursdiensten in de VS en Europa. Mevrouw Davis zal de Raad van Bestuur een gedegen inzicht verschaffen in dit soort projecten, die een belangrijk en groeiend deel van onze activiteiten vertegenwoordigen.