airproducts-logo Go to Home Page

Thermische geleidbaarheidsdetector (TCD)

Thermische geleidbaarheidsdetector (TCD) is een techniek die wordt gebruikt om anorganische gassen en kleine koolwaterstofmoleculen te analyseren.

Thermische geleidingsdetector (TCD) is een detector die wordt gebruikt in gaschromatografie (GC) om anorganische gassen (zoals argon, stikstof, waterstof, kooldioxide) en kleine koolwaterstofmoleculen te analyseren. De TCD vergelijkt de thermische geleidbaarheid van twee gasstromen, het zuivere draaggas (referentie) en het monster. Veranderingen in de temperatuur van de elektrisch verwarmde draden in de detector worden beïnvloed door de thermische geleidbaarheid van het gas dat eromheen stroomt. De veranderingen in deze thermische geleidbaarheid worden waargenomen als een verandering in de elektrische weerstand en worden gemeten.

Zoals gebruikelijk bij andere GC-technieken, is een draaggas vereist bij lage water- en zuurstofonzuiverheden, omdat water en zuurstof kunnen interageren met de stationaire fase en aanzienlijke problemen kunnen veroorzaken, zoals hoge basislijnruis en kolomontluchting in het gaschromatogram van de uitgang die beide de gevoeligheid van het analyseapparaat verminderen en de levensduur van de kolom verkorten. Bovendien kunnen zuurstof- en waterverontreinigingen in het detectorgas de TCD aantasten, omdat ze oxidatie van de detectordraden kunnen veroorzaken.

Air Products' gassen die worden gebruikt bij TCD-analyse

Helium BIP®-technologie

Ongeëvenaarde gaszuiverheidsspecificatie, minder dan 10 ppb zuurstof en minder dan 20 ppb vocht

Waterstof BIP®-technologie

Ongeëvenaarde gaszuiverheidsspecificatie, minder dan 100 ppb zuurstof en minder dan 20 ppb vocht

Stikstof BIP®-technologie

Ongeëvenaarde gaszuiverheidsspecificatie, 10 ppb zuurstof, 20 ppb vocht

Argon BIP®-technologie

Ongeëvenaarde gaszuiverheidsspecificatie, 10 ppb zuurstof, 20 ppb vocht

Koop online

Beschikbaar voor bestaande klanten via MyAirProducts℠

Vraag het de expert

Trish Lees

Business Development Specialist

"Wat zijn de kritieke onzuiverheden in het draaggas voor thermische geleidingsdetectie (TCD)?"
Zuurstof en water zijn kritieke onzuiverheden omdat ze de draden in de detector permanent kunnen beschadigen door oxidatie, wat leidt tot een verminderde gevoeligheid en negatieve pieken.

Vragen? Wij hebben antwoorden.

CONTACT OPNEMEN:

Klaar om te bestellen?

NU KOPEN

HULPMIDDELEN