airproducts-logo Go to Home Page

Superkritische CO₂-extractie

Superkritisch CO₂ (sCO₂) natuurlijk en niet-giftig, maar toch een van de krachtigste oplosmiddelen in de natuur

Bent u een koffie- / theeproducent en op zoek naar een minder giftig oplosmiddel om uw product effectief cafeïnevrij te maken? Of een producent van functionele ingrediënten die op zoek is naar een natuurlijke manier om actieve ingrediënten te extraheren? Of zoekt u een milieuvriendelijke manier om ornachloridepesticiden of metalen uit uw gewassen te halen en agressieve oplosmiddelen veilig te vervangen?

Door de temperatuur en druk van uw CO₂ te verhogen, kunt u een superkritische fase bereiken waarin CO₂ een gasachtige diffusie heeft (de ruimte vult als een gas) en een vloeistofachtige dichtheid. In deze toestand wordt CO₂ een van de beste oplosmiddelen in de natuur. Bovendien heeft onze CO₂, die wordt gerecupereerd uit schone industriële emissies, een zeer lage CO2-voetafdruk. Daarom gebruiken steeds meer voedselingrediënten en koffieproducenten CO₂ in hun extractieprocessen.

Met ons ultramoderne CO₂-laboratorium en uitgebreide knowhow kunnen wij u helpen bij het bepalen van de ideale instellingen voor uw specifieke extractiebehoeften.

Waarom kiezen voor sCO₂?

Er zijn talloze voordelen verbonden aan het kiezen van sCO₂ voor het extraheren van de gewenste actieve stoffen of ongewenste elementen:

Zekerheid

Geavanceerde technologie met een groeiend aantal toepassingen

Kosteneffectiviteit

Zuinig in vergelijking met andere alternatieven

Veiligheid

CO₂ is niet brandbaar en niet giftig

Precisie en afstemming

Geëxtraheerde stoffen zijn onder verschillende druk oplosbaar in CO₂, zodat u selectieve extracties kunt uitvoeren

Quality Preservation

Low process temperatures ensure an optimal product quality preservation

Opbrengst

Dezelfde opbrengsten als bij organische oplosmiddelen

Duurzaamheid

Geringe impact op het milieu en kleinere CO2-voetafdruk dan agressieve oplosmiddelen

Gassen

Air Products-gassen, die meestal in gasvormige en vloeibare vorm worden geleverd, stellen klanten in een breed scala van industrieën in staat hun milieuprestaties, productkwaliteit en productiviteit te verbeteren.

Kooldioxide

Onze ervaren toepassingsteams over de hele wereld kunnen hun industrie- en toepassingskennis gebruiken om u te voorzien van een levering van samengeperste of vloeibare kooldioxide en een technologieoplossing die aan uw unieke behoeften voldoet.

Bulklevering

Geleverd per vrachtwagen en opgeslagen op uw locatie, hetzij als vloeistof in cryogene tanks of als gas in hogedrukbuizen op basis van uw volume, gewenste druk, zuiverheidsniveau, stroomsnelheid en bedrijfspatroon

CryoEase® Microbulk-oplossingen

Een handige en kostenbesparende oplossing voor grotere werkzaamheden. CryoEase®-tanks zijn verkrijgbaar in diverse maten. De CryoEase®-service vereenvoudigt uw gastoevoer doordat cilinders, voorraadbeheer en bestellen niet meer nodig zijn.

Wilt u meer weten over sCO₂?

Boek een gratis consult met een van onze experts.

CONTACT OPNEMEN: