airproducts-logo Go to Home Page

Optimalisatie van zwavelverwijderingseenheid

Air Products levert een volledig assortiment bewezen zuurstofverrijkingstechnologieën om de zwavelverwijderingseenheid (SRU) te vergroten. Andere voordelen zijn verbeterde betrouwbaarheid, flexibiliteit en milieuprestaties, het vermijden van dure fysieke aanpassingen en het voldoen aan SRU-redundantie-eisen. Air Products biedt volledige ondersteuning voor SRU-zuurstofverrijking, waaronder HAZOP, pre-commissioning, training en startup-ondersteuning. We hebben meer dan 50 SRU geïmplementeerd zuurstof verrijkingsprojecten wereldwijd.

Download de brochure van de zwavelterugwinningseenheid met zuurstofverrijking

In de huidige raffinaderijen kan SRU-zuurstofverrijking op verschillende manieren flexibiliteit bieden:

Als verzekering tegen ongeplande uitschakeling van een SRU (in installaties met meer dan één SRU)

De benadering 'verzekeringspolis' wordt gebruikt wanneer een van meerdere SRU's in een raffinaderij onverwacht offline gaat, waardoor de raffinaderij de tarieven verlaagt. Als de SRU snel moet worden verhoogd, kan een op zuurstof gebaseerd systeem automatisch worden ingeschakeld en het debiet van de resterende SRU verhogen.

Op de korte termijn neemt de verwerking van zwavel of ammoniak toe als gevolg van een verschuiving in ruwe leisteen of een toename van de totale ruwe doorzet

Voor kortetermijnverhogingen biedt SRU-zuurstofverrijking raffinadeurs de flexibiliteit om ruwe olie te verwerken van lagere zuiverheid.

Voor de lange termijn neemt de capaciteit van de raffinaderij toe

Voor langdurige verhogingen is het gebruik van zuurstof een ideaal alternatief omdat het raffinadeurs in staat stelt kapitaalinvesteringen te vermijden door de stikstof in de lucht te vervangen door meer zuurstof om het vermogen om zwavel te verwerken te vergroten.

Vragen? We hebben antwoorden.

CONTACT OPNEMEN:

MAXIMALE FLEXIBILITEIT VAN DE RAFFINADERIJ

Operationele flexibiliteit is een vereiste in de huidige raffinaderijen. Zuurstofverrijking met zwavelterugwinningseenheid is een goede manier om de capaciteit op een kostenefficiënte manier te vergroten.

Gassen

Air Products-gassen, die meestal in gasvormige en vloeibare vorm worden geleverd, stellen klanten in een breed scala van industrieën in staat hun milieuprestaties, productkwaliteit en productiviteit te verbeteren.

Zuurstof

Naast het gebruik als ademgas voor toepassingen in de gezondheidszorg, profiteren de sterke oxiderende eigenschappen ervan in veel industrieën van het verbeteren van de opbrengst, het optimaliseren van de prestaties, het verlagen van de kosten en het verminderen van de CO2-voetafdruk in vergelijking met andere brandstoffen.

Bulklevering

Geleverd per vrachtwagen en opgeslagen op uw locatie, hetzij als vloeistof in cryogene tanks of als gas in hogedrukbuizen op basis van uw volume, gewenste druk, zuiverheidsniveau, stroomsnelheid en bedrijfspatroon

On-site gasgeneratie

On-site gasgeneratie helpt duurzame klanten om hun CO2-voetafdruk te verkleinen, de energie-efficiëntie te verhogen, de doorvoer te verhogen, de kwaliteit van het eindproduct te verbeteren en de milieuprestaties te verbeteren.