airproducts-logo Go to Home Page

Proceskoeling

Snelle proceskoeling tot een temperatuur onder -30 ºC is eenvoudig

Wilt u de temperatuur van uw productieproces zo snel mogelijk verlagen?

Tijdens productieprocessen worden veel delicate producten blootgesteld aan overmatige hitte, wat kan leiden tot degradatie. Koelen met vloeibare stikstof kan een effectief antwoord zijn.

Voor proceskoeling voor warmtebeheersing kunt u vloeibare stikstof gebruiken voor snelle koeling tijdens processen tijdens vele productiestappen, waaronder het koelen van vloeistoffen en het verwijderen van warmte die ontstaat door malen.

Cryogene reactiekoeling biedt koeling en regeling bij lage temperatuur voor zeer exotherme en koudchemische reacties.

Vloeibare stikstof kan ook worden gebruikt om problemen tijdens productieprocessen zoals de productie van wasmiddelen te voorkomen. Sproeidrogen met vloeibare stikstof voorkomt het samenklonteren van het poeder en zorgt ervoor dat additieven niet verdampen. Stikstofgas met temperatuurregeling kan er ook voor zorgen dat actieve farmaceutische ingrediënten niet afbreken tijdens steriele maalprocessen.

Hoe onze gassen kunnen helpen bij het verwerken van koeling

Vloeibare stikstof voor snelle proces- en poederkoeling

Vloeibare stikstof is een effectief en handig koelmiddel vanwege de beschikbaarheid, de lage kosten en de inerte eigenschappen

Proceskoeling

Elimineert vertragingen in productieprocessen

Poederkoeling

Stroomlijn productieprocessen op poederbasis met wel 10-15%

Reactiekoeling

Snelle koeling en nauwkeurige temperatuurregeling met de mogelijkheid om het stikstofgas te hergebruiken als installatiehulpmiddel

KOEL AF MET VLOEIBARE STIKSTOF

Veel lage-temperatuurprocessen maken gebruik van de koel- en vriesmogelijkheden van stikstof. Ontdek welke methoden worden gebruikt in welke toepassingen en waarom.

Wij kunnen u helpen de juiste proceskoeling te vinden.

Onze technici implementeren de juiste oplossingen voor proceskoeling om de productiviteit en kwaliteit van uw processen te optimaliseren.

CONTACT OPNEMEN:

HULPMIDDELEN