airproducts-logo Go to Home Page

pH-regeling voor zwembaden

pH-regeling in zwembaden met kooldioxide

Bepaalde ziekten kunnen worden overgedragen via besmet zwembadwater. Dit is de reden waarom zwembaden moeten worden gedesinfecteerd, bij voorkeur met oplossingen die geen gevolgen hebben voor de gebruikers van het zwembad of het milieu.

De meest gebruikte methode is chlorering met natriumhypochloriet. Het heeft echter zijn beperkingen. Als de pH van het zwembadwater niet tussen 7,2 en 7,6 wordt gehouden, kan het chloorwater irritatie van ogen, huid en slijmvliezen veroorzaken bij de gebruikers van het zwembad. Tegelijkertijd zou het ook corrosief worden voor de apparatuur van het zwembad.

In het verleden werd de pH altijd gecontroleerd met agressieve oplosmiddelen (minerale zuren) die gevaarlijk kunnen zijn in het gebruik. Kooldioxide is een schoon en veilig alternatief voor pH-correctie. Wanneer opgelost in water, CO₂ Reageert tot koolzuur, een zwak zuur dat in staat is om de pH veilig te verlagen tot de gewenste waarde. Gerecupereerd uit natuurlijke processen, is het ook een milieuvriendelijke oplossing.

Download de brochure over CO₂ - pH-regeling in zwembaden

Voordelen van het gebruik van CO₂ als een pH-verlagend middel

Mogelijke gevaren minimaliseren

Het risico van chloorgasdampen die ontstaan door een onbedoelde reactie tussen een sterk zuur en hypochloriet is uitgesloten

Minder onderhoudskosten

Lagere onderhoudskosten omdat er geen corrosie wordt veroorzaakt door sterke zuren

Nauwkeurige pH-regeling

Het risico van oververzuring wordt geëlimineerd omdat de pH-verlaging geleidelijker is dan bij minerale zuren, waardoor de pH nauwkeuriger kan worden geregeld

Verminderde productie van chlooramines

Er is een reductie van 30% in het gehalte aan oxidanten, wat vooral belangrijk is aan het wateroppervlak

Wilt u meer weten over pH-regeling in zwembaden?

Onze experts werken samen met u aan de beste oplossing voor uw behoeften.

CONTACT OPNEMEN:

De apparatuur die nodig is voor het leveren en doseren van de CO₂ bestaat uit:

  • CO₂-tanks (cilinders, dewarvaten, enz.)
  • Een CO₂-druk- en flowregelsysteem
  • Geautomatiseerde pH-regeling
  • CO₂-diffusiesysteem
  • Leidingen van de CO₂-opslag naar het injectiepunt
MEER INFORMATIE

Gassen

Met Air Products-gassen, die meestal in gasvormige en vloeibare vorm worden geleverd, kunnen klanten in een groot aantal industrieën hun milieuprestaties, productkwaliteit en productiviteit verbeteren.

Kooldioxide

Onze ervaren toepassingsteams over de hele wereld kunnen hun industrie- en toepassingskennis gebruiken om u te voorzien van een levering van samengeperste of vloeibare kooldioxide en een technologieoplossing die aan uw unieke behoeften voldoet.