airproducts-logo Go to Home Page

Assemblage en test van de printplaat (PCB)

Door het gebruik van een inert gas kunt u een hogere productiviteit bereiken met minder defecten en kostenbesparingen

Met de miniaturisatie van elektronische apparaten heeft het gebruik van kleinere en complexere actieve en passieve componenten extra uitdagingen en zorgen met zich meegebracht, zoals verhoogde problemen met soldeerverbindingen. Het inertiseren van de atmosfeer met stikstof tijdens het solderen is een algemeen geaccepteerde praktijk geworden binnen de elektronica-industrie. Bij Air Products staan we u bij elke stap bij om u te helpen uw productiviteit te verbeteren en uw totale eigendomskosten te optimaliseren.

Aanbod en technische kennis voor procesverbeteringen

De nieuwe geavanceerde ontwerpen en opkomende technologieën maken het van cruciaal belang dat de soldeerverbindingen de eerste keer perfect zijn. Het optimaliseren van reflow-solderen, golfsolderen en selectieve soldeerprocessen is waar wij u kunnen helpen bereiken:

  • Meer proces-up-time en hogere productiviteit
  • Hogere eigendomskosten
  • Algemene vermindering van defecten en kwaliteitsverbetering
  • Minder afval/materiaalverbruik

Het voordeel van het gebruik van stikstof ten opzichte van lucht bij soldeerprocessen

Verbeteren van de bevochtiging van soldeer voor reflow- en golfsolderen
Het bevochtigen van soldeer wordt verbeterd door een inerte atmosfeer te gebruiken om de fluxactiviteit te vergroten en de oxidatie van de soldeerpasta en leidingen van de componenten te verminderen, evenals om de kwaliteit van de soldeerverbindingen te verbeteren.
Minder algemene soldeerfouten bij terugvloeiing en golfsolderen
Stikstof bevordert een betere bevochtiging en zorgt voor de doorstroming van het soldeer, waardoor hoogwaardige soldeerverbindingen met minder defecten ontstaan.
Lagere gebruikskosten bij reflow- en golfsolderen
Met inertiseren zorgt het verminderen van defecten voor minder kostbaar handmatig werk en minder slakken met lagere materiaalkosten.
Breder procesvenster
Maakt de montage mogelijk van kleinere en complexere ontwerpen en de mogelijkheid om de reflow-temperatuur tijdens het reflow-proces te verlagen.
Verhoog de productiviteit
Minder nabewerking door vermindering van defecten, eersteklasassemblage van hogere kwaliteit en verbeterde processen met dubbele doorgang.

Gassen

Air Products-gassen, die meestal in gasvormige en vloeibare vorm worden geleverd, stellen klanten in een breed scala van industrieën in staat hun milieuprestaties, productkwaliteit en productiviteit te verbeteren.

Stikstof

Nuttig als gas, vanwege de inerte eigenschappen en als vloeistof voor koelen en vriezen. Vrijwel elke industrie kan profiteren van de unieke eigenschappen om de opbrengst te verbeteren, de prestaties te optimaliseren en de bedrijfsvoering veiliger te maken.

Vraag het de expert

“Wat is de beste manier om de slak in een loodvrij (SAC-gelegeerd) soldeerproces te verminderen?”

De beste manier om slakvorming in een golfsoldeerproces te verminderen, is een vraag die mensen al jaren proberen te beantwoorden. Dross is een afvalproduct, hoewel het kan worden teruggewonnen, zijn de kosten hoog. Dross veroorzaakt onderhoudsproblemen met de apparatuur en vermindert de inzetbaarheid van de apparatuur.

Er zijn diverse slakremmers die op het oppervlak van de soldeerpot kunnen worden gebruikt, maar wees voorzichtig bij het selecteren van het juiste materiaal voor uw proces. Deze opties kunnen andere problemen veroorzaken die extra stappen vereisen voor het reinigen van het bord en de soldeerpot.

De andere methode is het gebruik van een stikstof-inert gas dat kan worden geïntroduceerd via een inertiserende afdekking over het golfgebied of een volledig inert gemaakt golfsoldeersysteem. Het gebruik van stikstof kan slakvorming effectief verminderen door lucht over de soldeerpot te verplaatsen en een gaswolk over de golfgenerator te vormen en microschilfers te verminderen.

Afgezien van de voordelen van het gebruik van een inerte atmosfeer, kunnen er ook voordelen worden behaald, zoals een betere bevochtiging van het soldeer in de geplateerde doorlopende gaten (PTH) of de vulling van het vat.

Er zijn verschillende redenen voor het onvoldoende vullen van de PTH tijdens golfsolderen. De belangrijkste reden is slechte bevochtiging door oxidatie van de leidingen, oxidatie in het vat, onvoldoende flux, enz.

Een manier om de vulling van het vat te vergroten, is door een inerte atmosfeer, zoals stikstof, te gebruiken, waardoor het soldeer in het vat wordt bevochtigd, door lucht te verdrijven en op uw beurt uw huidige fluxchemie efficiënter te laten werken. Een ander voordeel is dat men kan overgaan op een minder actieve fluxchemie en dat het fluxvolume dat nodig is per plaat bij gebruik van stikstof wordt verminderd.

Door een stikstofdeken in het golfsoldeerproces te gebruiken, kunnen de meest voorkomende defecten effectief worden verminderd.

Door een inerte atmosfeer in het golfsoldeerproces te gebruiken, worden verschillende defecten, waaronder bruggen en ijspegels, verminderd en wordt het probleem van het ledigen verbeterd. Doorvoeropening wordt ook verbeterd. Reductie is afhankelijk van de O₂ ppm-niveaus en het type inertiseringssysteem dat wordt gebruikt.

Air Products heeft een 3e generatie stikstofinertiekit ontwikkeld, NitroFAS® Inert Wave Soldering (IWS), die met succes al meer dan 200 keer is geïmplementeerd bij grote EMS- en OEM-bedrijven. Onze IWS-units kunnen slakvorming> 85% verminderen bij een LAGE STIKSTOFSTROOM om de totale eigendomskosten te minimaliseren.

Laat Air Products u helpen bij het verlagen van uw productiekosten, het verbeteren van de productiviteit, het verminderen van uw milieu-impact en het verhogen van de kwaliteit van uw geassembleerde platen. Met onze innovatieve apparatuur en ons deskundige team van branche-experts kunnen wij de beste oplossing voor u en uw bedrijf ontwikkelen.

Vragen? We hebben antwoorden.

Ons technische team staat voor u klaar. Boek vandaag nog een gratis consult!

NEEM CONTACT MET ONS OP

Resource Centre