airproducts-logo Go to Home Page

Productie van minerale wol en steenwol

Zuurstofgestuurde productie levert waardevolle voordelen op

Minerale wol, ook bekend als steenwol, wordt geproduceerd uit natuurlijke gesteente materialen, slakken of glas die smelten en vezelvorming ondergaan om isolatie en andere vezelmaterialen te produceren. Deze materialen worden gebruikt voor diverse doeleinden, waaronder isolatie, brandwerendheid en groeimedium voor de tuinbouw. Minerale wol wordt vaak geproduceerd in een koepeloven, maar er worden ook andere soorten elektrische of gasgestookte ovens gebruikt, bijvoorbeeld cycloon-, schacht- of kamerovens.

Koepels gebruiken meestal cokes als brandstofbron en om ruimte te creëren tussen het ladingmateriaal, waardoor het gas uit de blaaspijpen omhoog kan stromen. De toevoeging van zuurstof aan een koepel heeft verschillende gunstige effecten: namelijk snellere productie, hogere temperaturen nabij de blaaspijpen, verminderde luchtstroom/emissies uit de koepel en verminderd cokesverbruik, waarvan de kosten de afgelopen jaren aanzienlijk zijn gestegen. Air Products heeft verschillende methoden ontwikkeld voor het inbrengen van zuurstof in koepels, via algemene verrijking, zuurstoflansen door de blaaspijpen en zuurstof-aardgasbranders met of zonder injectie van vast materiaal, zoals cokesbries. Dus of een koepel nu meer productie nodig heeft of dat u brandstofkosten wil verlagen, Air Products kan altijd een oplossing voor uw bedrijf samenstellen. Veel van deze zelfde procesmogelijkheden kunnen worden toegepast op niet-koepelgebonden activiteiten. Onze ervaren technici kunnen de juiste technologie op basis van zuurstof implementeren om de productie van minerale wol te maximaliseren en de energiedistributie en smelttemperatuur te beheersen, terwijl de kosten en emissies worden verlaagd.

Zuurstofversterkte productie van minerale wol

Zuurstofgebruik in smeltprocessen van minerale wol via lancering, verrijking en/of oxy-fuel verbranding kan helpen om:
  • Regelen van energiedistributie en smelttemperatuur
  • Verhoog productie/smeltsnelheid
  • Cokesverbruik verminderen (bij processen op basis van cokes)
  • Uitstoot verlagen
  • Verbeteren van de productieflexibiliteit

Reken op de expertise van Air Products…

Laat ons u helpen de beste manier te vinden om de voordelen van zuurstof in uw minerale wolproductieproces te maximaliseren.

NEEM VANDAAG NOG CONTACT MET ONS OP!