airproducts-logo Go to Home Page

Metal Injection Molding (MIM)

Deskundige oplossingen om u te helpen slagen

Metaalspuitgieten is een rendabele manier geworden om hoogwaardige onderdelen te produceren met steeds complexere vormen. Het productieproces, vergelijkbaar met kunststof spuitgieten, omvat het injecteren van een combinatie van metaalpoeder en een bindmiddel in een mal, gevolgd door het sturen van de component door twee verschillende ovens (ontbinden en sinteren) om het bindmiddel te verwijderen en het voltooide onderdeel te produceren. Door verschillende aspecten van de sinter- en debindingovenomstandigheden zoals gaskeuze, dauwpunt, temperatuur en debiet te regelen, kan de gewenste koolstofconcentratie worden bereikt. Als een erkende groene technologie heeft metaalspuitgieten vele voordelen ten opzichte van andere productieprocessen, doordat het materiaalafval tot een minimum wordt beperkt zonder in te boeten op mechanische eigenschappen of materiaalkeuze.
Download de brochure Atmosphere Solutions for Metals Processing

Industrial Gases from a Global Leader

  • Global leading manufacturer of nitrogen, oxygen, and argon
  • World leading producer and supplier of hydrogen and helium
  • Reliable supply of industrial gases
  • Excellent record of meeting on-time needs
  • Industry leader in safety
  • Technical support when you need it
  • World-class customer service

Metaalspuitgieten Expertise en oplossingen

Innovatie en onze expertise toepassen om de problemen van onze klanten op te lossen, is onze kernkracht

Verbeterde kwaliteit van MIM-componenten

De atmosfeeroplossingen van Air Products voor het sinteren en ontbinden van ovens zijn een uitstekend middel om de kwaliteit van uw MIM-onderdelen te verbeteren

Gewenste koolstofconcentratie

Door aspecten van de oven zoals gasmengsel, dauwpunt, temperatuur en debiet te regelen, wordt de gewenste koolstofconcentratie bereikt

Toepassingsexpertise en ervaring met toepassingen

Wij hebben de expertise en ervaring met toepassingen in ovenatmosferen om ervoor te zorgen dat uw product de hoogste kwaliteit heeft

Verbeterde en geoptimaliseerde activiteiten

Onze deskundige ingenieurs en metallurgen kunnen u helpen uw gasmengsel, toevoermodus en zuiverheid te optimaliseren voor een betere verwerking

Put our world-class experience to work for you.

Get in touch with one of our technical experts for help designing, engineering, constructing and operating a gas supply system for your specific application.

LEARN MORE

Gassen

Air Products-gassen, die meestal in gasvormige en vloeibare vorm worden geleverd, stellen klanten in een breed scala van industrieën in staat hun milieuprestaties, productkwaliteit en productiviteit te verbeteren.

Argon

Compressed argon gas and liquid argon in a variety of purities and in various modes of supply around the world thanks to our network of storage and transfill facilities.

Helium

Een inert gas voor cryogene toepassingen, warmteoverdracht, afscherming, lekdetectie, analyse en hijstoepassingen

Waterstof

Gewaardeerd om zijn reactieve en beschermende eigenschappen, en gebruikt door vele industrieën zoals elektronica, voedingsmiddelen, glas, chemicaliën, raffinage en meer kunnen profiteren van de unieke eigenschappen om de kwaliteit te verbeteren, prestaties te optimaliseren en kosten te verlagen.

Stikstof

Nuttig als gas, vanwege de inerte eigenschappen en als vloeistof voor koelen en vriezen. Vrijwel elke industrie kan profiteren van de unieke eigenschappen om de opbrengst te verbeteren, de prestaties te optimaliseren en de bedrijfsvoering veiliger te maken.

HULPMIDDELEN