airproducts-logo Go to Home Page

Smelten voor de productie van non-ferrometalen

Innovatieve technologieën voor voordelig smelten met hoge efficiëntie

De reeks oxy-fuel technologieën van Air Products maakt het mogelijk dat non-ferro smeltprocessen minder brandstof verbruiken, hogere productiesnelheden realiseren en de overdracht van rookgas en deeltjes verminderen. Door verbrandingslucht geheel of gedeeltelijk te vervangen door zuurstof, kan de stikstof in de lucht worden gereduceerd of geëlimineerd uit het proces, waardoor het geen waardevolle warmte de stapel in vervoert en meer warmte beschikbaar maakt om uw non-ferromaterialen te smelten.

Er worden veel verschillende soorten ovens gebruikt bij het smelten met non-ferrometalen, waaronder torenovens, rockers, inductie, rotaties en reverbs. Elk van deze ovens vereist een andere benadering van het ontwerp van oxy-fuel branders om te voldoen aan het ontwerp en de warmtebehoefte.

Optimale benutting van ervaring en innovatieve technologie om een breed scala aan smeltprocessen te optimaliseren

Door een oxy-fuel oplossing aan te passen voor uw specifieke activiteit, kunnen we de warmte-invoer, vlamvorm en -lengte en het warmteafgifteprofiel afstemmen op de behoeften van de oven waarop deze wordt toegepast en u helpen de operationele doelen van die oven te bereiken. Productietoename van 25-40% is gebruikelijk, met een hoger brandstofverbruik en minder rookgasvolumes van 50% of meer. Dit zorgt voor veel minder nabewerking en lagere rookgastemperaturen.

Air Products kan de op maat ontworpen branders leveren, evenals de debietregelaars, gegevensverzameling en slimme analyses om de ovenprestaties te optimaliseren en te volgen. Voor productieverhogingen wordt vaak een zeer korte terugverdientijd van minder dan 6 maanden bereikt.

Transient Heating Oxy-fuel Burner

With Air Products’ patented Transient Heating burner, you can achieve more even heating throughout your reverb furnace, eliminate cold zones, and maximize melt rates.

Helping Aluminum Producers Optimize Production and Economics

Light Metal Age’s Ann Marie Fellom sat down with Air Products’ Russell Hewertson at the ALUMINIUM USA trade show in Detroit, Michigan, as part of the magazine’s interview series with notable members of the aluminum industry. In his interview, the Americas Commercial Technology Manager at Air Products discussed the importance of close collaboration with aluminum producers to help them optimize their operation through our expertise, gases and technologies.

Check out our brief video excerpts from the full interview that answer some frequently asked questions.

Individual Questions

Gastoevoeropties

Air Products kan u helpen bij het bepalen van de meest voordelige leveringsoptie voor uw specifieke toepassing en geografische locatie. Industriële gassen worden doorgaans in gasvormige en vloeibare vorm geleverd via diverse toevoersystemen. 

Oxygen

Oxygen can improve combustion through increased heat transfer, higher flame temperatures, and reduced volume of flue gases in metals production operations.

Waterstof

Gewaardeerd om zijn reactieve en beschermende eigenschappen, en gebruikt door vele industrieën zoals elektronica, voedingsmiddelen, glas, chemicaliën, raffinage en meer kunnen profiteren van de unieke eigenschappen om de kwaliteit te verbeteren, prestaties te optimaliseren en kosten te verlagen.

Case Studies

  • Relationship generates 25% more product for regenerative reverberatory furnace
  • High yields achieved for forward thinking secondary aluminum producer
  • Hotter and cleaner process for aluminum RSI producer
  • Increasing yield and production in a successful secondary aluminum plant
  • Maximizing precious metal productivity
  • Continuous cast copper rod manufacturer increases amount of scrap use
  • Secondary aluminum processor sees company-wide improvement after thorough review

Reken op de expertise van Air Products…

Bespreek uw operationele uitdagingen met onze ervaren toepassingstechnici en laat ons een oplossing aanpassen om uw bedrijf te helpen zijn doelen te bereiken.

NEEM VANDAAG NOG CONTACT MET ONS OP!

HULPMIDDELEN