airproducts-logo Go to Home Page

Drogen van leiding of vat

Industriële gassen voor het drogen van leidingen, vaten en apparatuur

Stikstof is een schoon, droog, inert gas en is al lange tijd effectief in het verdrijven van zuurstof in tanks, slangen en leidingen. Blanketing met stikstof vermindert de kans op verbranding, handhaaft een positieve druk in opslagtanks en voorkomt verdamping en verlies van product naar de atmosfeer.

Al tientallen jaren vertrouwen klanten op de APEX-diensten van Air Products voor het leveren van een veilige, betrouwbare en snelle tijdelijke levering van hoogwaardige stikstof aan droge procesapparatuur, waaronder leidingsystemen, warmtewisselaars, reactoren en bedden met moleculaire zeef met omgevings- of heet gas stikstof. Met APEX Services kunt u tijd en geld besparen door veilig en economisch aan uw stikstofbehoeften te voldoen bij een breed scala aan druk- en stroomsnelheden.

Download de Air Products Express APEX-brochure

APEX-diensten voor veilige, snelle en flexibele stikstoflevering voor een reeks droog- en koeltoepassingen

Onze vloot van mobiele pompunits kan snel reageren met veilige, snelle en flexibele tijdelijke stikstoftoevoer voor het drogen van leidingen of vaten. Wij produceren strategisch stikstof in fabrieken over de hele wereld om betrouwbaarheid te bieden waarop u kunt vertrouwen. Tot de serviceopties behoren onder meer onze hoge snelheid van hete stikstof, die de droogtijd en het uiteindelijke dauwpunt kan verkorten ten opzichte van andere methoden, wat tijd en geld bespaart. 

DE SUCCESVOLLE AFKOELING VAN DE LNG-TERMINAL IS TE DANKEN AAN DE ERVARING EN PROJECTMANAGEMENTVAARDIGHEDEN VAN AIR PRODUCTS

PROBLEEM - Vooraanstaande LNG-terminal (Liquefied Natural Gas, LNG) aan de oostkust had een enorme hoeveelheid stikstof nodig die in zeer korte tijd werd geleverd om leidingen en apparatuur te koelen voorafgaand aan een LNG-levering. 

OPLOSSING - Air Products beschikt over de vaardigheden en expertise op het gebied van projectmanagement om grote, gecompliceerde taken uit te voeren. Air Products heeft nauw samengewerkt met de klant om te zorgen voor een soepele werking, waarbij meer dan 30 medewerkers samenwerkte. In 42 uur werd maar liefst 54 miljoen scf stikstof uit 84 vloeibare vrachtwagens gelost (vijf ladingen product per uur tijdens drukke perioden), zonder één veiligheidsprobleem. Wanneer de behoefte zich voordoet, vertrouwt deze klant op Air Products voor hun tijdelijke stikstofbehoeften. 

Gassen

Air Products-gassen, die meestal in gasvormige en vloeibare vorm worden geleverd, stellen klanten in een breed scala van industrieën in staat hun milieuprestaties, productkwaliteit en productiviteit te verbeteren.

Stikstof

Nuttig als gas, vanwege de inerte eigenschappen en als vloeistof voor koelen en vriezen. Vrijwel elke industrie kan profiteren van de unieke eigenschappen om de opbrengst te verbeteren, de prestaties te optimaliseren en de bedrijfsvoering veiliger te maken.

Snel stikstof nodig?

Bel APEX Services voor snelle, betrouwbare levering 1-800-APEX-GAS (VS, 24/7 bereikbaar) +44 (0) 800 389 0202 (Europa) +44 (0) 161 252 4242 (Europa - noodnummer) +656494 2240 (Azië) +656853 6800 (Azië - noodnummer)

CONTACT OPNEMEN: