airproducts-logo Go to Home Page

Injectie of blaasgieten

Hogere kwaliteit, lagere kosten

Het toevoegen van GAIM aan een spuitgietproces kan heel wat voordelen hebben voor uw bedrijf. Van het verbeteren van uw productkwaliteit tot het verlagen van uw plastic gewicht, leer hoe GAIM u kan helpen meer te doen met minder:

GAIM kan helpen bij het verhogen van:

  • Sterkte en stijfheid van het onderdeel
  • Ontwerpvrijheid
  • Oxidatieve weerstand
  • Uniformiteit van de wanddikte
  • Algemene kwaliteit door vermindering van zinksporen

GAIM kan helpen verminderen:

  • Machinegrootte en energieverbruik

  • Cyclus en afkoeltijd

  • Gewicht van het onderdeel

  • Plasticgebruik

Waarom stikstof?

Een veelgestelde vraag is: "Waarom moet ik stikstof voor GAIM gebruiken in plaats van zuivere lucht?" Hier volgt een voorbeeld van enkele voordelen van stikstofgebruik ten opzichte van luchtgebruik:

Sommige polymeren kunnen kwaliteitsproblemen ondervinden als gevolg van oxidatie die optreedt bij hoge temperaturen en drukken die nodig zijn voor spuitgieten. Inerte stikstof elimineert zuurstof en vermindert de kans op oxidatie.

Spuitgieten met stikstof kan helpen bij het verminderen van splay en andere defecten veroorzaakt door vocht en zuurstof die soms worden weergegeven bij het gebruik van lucht bij het spuitgieten van kunststoffen.

Vloeibare stikstof kan kostenefficiënter naar een hoge druk worden gepompt dan lucht kan worden gecomprimeerd tot een hoge druk. Dit kan bijdragen aan een lager kapitaalverbruik van luchtcompressoren en een lager energieverbruik.

Vragen? Wij hebben antwoorden.

CONTACT OPNEMEN:

Gassen

Air Products-gassen, die meestal in gasvormige en vloeibare vorm worden geleverd, stellen klanten in een breed scala van industrieën in staat hun milieuprestaties, productkwaliteit en productiviteit te verbeteren.

Kooldioxide

Onze ervaren toepassingsteams over de hele wereld kunnen hun industrie- en toepassingskennis gebruiken om u te voorzien van een levering van samengeperste of vloeibare kooldioxide en een technologieoplossing die aan uw unieke behoeften voldoet.

Stikstof

Nuttig als gas, vanwege de inerte eigenschappen en als vloeistof voor koelen en vriezen. Vrijwel elke industrie kan profiteren van de unieke eigenschappen om de opbrengst te verbeteren, de prestaties te optimaliseren en de bedrijfsvoering veiliger te maken.

HULPMIDDELEN