airproducts-logo Go to Home Page

Inertiseren, roeren en raffineren voor de productie van non-ferrometalen

Industriële gassen en expertise voor een breed scala aan productieprocessen voor non-ferrometalen

Air Products biedt industriële gassen en expertise voor een breed scala aan toepassingen van inertiseren, roeren en raffineren voor de productie van non-ferrometalen. Tijdens sommige smeltprocessen kunnen inerte gassen in de smelt worden geïnjecteerd om diverse voordelen te bereiken. Zo kan stikstof, vaak in combinatie met chloor, worden gebruikt om opgeloste gassen uit de smelt te ontgassen of te verdrijven, waardoor porositeit en insluitsels worden geëlimineerd. Argon kan worden gebruikt in plaats van hoogwaardige toepassingen.

Bij andere non-ferro smeltprocessen worden reactieve gassen zoals zuurstof of met zuurstof verrijkte lucht gebruikt om onzuiverheden te oxideren naarmate metalen worden geraffineerd. Waterstof, vaak gemengd met stikstof, kan ook worden gebruikt om geoxideerde metalen zoals koper te verminderen.

Bovendien kunnen inerte gassen worden gebruikt om effectief te roeren tijdens het smelten, waardoor zowel de chemische homogeniteit als de smeltsnelheden worden verbeterd. Gasroeren helpt de warmte efficiënter door het metaalbad te geleiden, vergelijkbaar met de manier waarop gesmolten metaalpompen worden gebruikt om de smeltefficiëntie in reverbovens te verbeteren.

Het gebruik van de juiste inerte of reactieve gassen voor inertiseren, roeren en raffineren, geïntroduceerd op de meest effectieve manier voor uw proces, kan een aantal voordelen opleveren, waaronder:

  • Eliminatie van porositeit en insluitsels
  • Effectieve oxidatie van onzuiverheden
  • Reductie van geoxideerde metalen
  • Verbeterde chemische homogeniteit
  • Hogere smeltsnelheden
  • Kostenbesparingen

De toepassingsspecialisten van Air Products kunnen met u samenwerken om het gebruik van industriële gassen in uw specifieke werkzaamheden te optimaliseren.

Reken op de expertise van Air Products…

Laat onze toepassingstechnici u helpen bij het bepalen van de optimale combinatie van gassen om uw werking te verbeteren en kosten te minimaliseren.

NEEM VANDAAG NOG CONTACT MET ONS OP!