airproducts-logo Go to Home Page

Inertiseren, roeren en raffineren voor ijzer en staal

Voldoen aan de behoeften van vandaag en werken aan toekomstige oplossingen

Ons team van industrie- en technologie-specialisten kan een breed scala aan technische diensten en advies bieden om u te helpen bij al uw inertiserings-, roer- en raffinageprocessen, waaronder:

  • Technische en ontwerpexpertise
  • Gegevensverzameling en procesbewaking
  • Procesinbedrijfstelling en -optimalisatie
  • Flow control en procesapparatuur
  • Veiligheidstraining

Voordelen die u kunt behalen met ons aanbod en onze expertise:

  • Betrouwbare, economische gasvoorziening
  • Lager gasverbruik en lagere kosten door optimalisatie
  • Meer veiligheid
  • Verhoogde productiviteit
  • Betere opbrengst en productkwaliteit

Rendabele gastechnologieën om prestaties te verbeteren en tegelijkertijd de totale kosten te verlagen

Download ons overzicht van toepassingen voor ijzer en staal

Argon/zuurstofontkoling (AOD)

Argon/oxygen decarburization
Air Products biedt een volledig assortiment industriële gassen, waaronder argon, stikstof en zuurstof, voor het roeren, ommanteling en ontkoling binnen uw AOD-activiteiten. Onze toepassingstechnici kunnen u helpen bij het bepalen van de juiste stroom- en drukregeling die nodig is voor elk gas om u te helpen een consistente raffinage en legeringsterugwinning te realiseren, evenals een optimale levensduur van de blaasmond.

Basiszuurstofoven (BOF)

Basic oxygen furnace
Naast zuurstof biedt Air Products een verscheidenheid aan op gas gebaseerde technologieën en apparatuur, plus argon en stikstof om uw BOF-bedrijf te helpen de opbrengst te verhogen, de raffinagetijden te verkorten of vuurvaste campagnes uit te breiden. Ons systeem voor slak-spatten met hogedruk-stikstof is ervoor ontworpen om snel en effectief de gewenste vuurvaste coating op een veilige en consistente wijze aan te brengen. En door gassen via de bodem van het BOF-vat te injecteren, wordt het mengen aanzienlijk verbeterd, wat een aantal voordelen biedt, waaronder kortere verhittingstijden en hogere metaalopbrengsten. Onze branchespecialisten kunnen u helpen de beste opties voor uw bedrijf te evalueren. 

Zwenkwiel- en vormleidingen

Continuous caster
Inert gas blanketing helpt de smeltoxidatie te minimaliseren, wat de opbrengst en gietkwaliteit verbetert. Onze toepassingstechnici kunnen u helpen bepalen welk gas en welke techniek het meest effectief en efficiënt kunnen zijn voor uw gietmachine of vormlijn.

Coke Oven

Coke battery
Nitrogen is used in many applications for cooling or inerting when air is not acceptable due to its oxygen content. We have experience in supplying nitrogen to effectively and safely inert coke batteries. 

Alternatieve ijzerproductie en -transport

Alternative ironmaking
Stikstof wordt gebruikt voor zowel het onder druk brengen als het afdekken tijdens de productie en het transport van alternatief ijzer en fijne deeltjes. Onze experts in de industrie kunnen helpen bij het bepalen van de juiste technieken en meest geschikte toevoermethode om stikstof te introduceren voor de productie en het gebruik van verschillende vormen van alternatief ijzer. 

Gietpanmetallurgie

Ladle metallurgy
Air Products biedt een volledig assortiment industriële gassen, waaronder argon en stikstof, voor het roeren en raffineren van gesmolten staal. Elk van deze gassen biedt unieke voordelen voor uw gietpanmetallurgische toepassing. Onze toepassingstechnici kunnen u helpen bij het bepalen van de juiste stroom- en drukregeling voor elk gas, zodat u consistente resultaten kunt bereiken.

Vacuümontgasser

Vacuum degasser
Air Products kan technische ondersteuning en argontoevoer bieden om u te helpen bij uw vacuümontgassing. De juiste regeling van de argonstroom en -druk is van cruciaal belang voor de effectiviteit van het ontgassen en de levensduur van de snorkel. 

Inductieoven

Induction Furnace
De gas-blanketing-systemen van Air Products kunnen metaaloxidatie tijdens het inductiesmeltproces helpen voorkomen. Onze gepatenteerde vortexspuit- of wervelkegeltechnologieën kunnen u helpen uw smelt te bedekken en metaaloxidatie en gasopname te voorkomen door de atmosferische zuurstof en waterdamp te vervangen door een droge en inerte argon- of stikstofatmosfeer, wat u kan helpen legeringskosten te verlagen en smeltzuiverheid en -kwaliteit te verbeteren . 

Reken op ons…

Schakel Air Products in voor betrouwbare gastoevoer en kostenefficiënte technologieën.

NEEM VANDAAG NOG CONTACT MET ONS OP!

HULPMIDDELEN