airproducts-logo Go to Home Page

Inertiseren en blanketen

Gebruik van inerte gassen om brandbare stoffen veilig te houden

Inertiseren en blanketen kan worden gebruikt om brandbare en kwaliteitsgevoelige materialen op te slaan in de energiesector. Door deze materialen te blanketen met een inert gas, zoals stikstof of kooldioxide, is een veiligere opslag mogelijk. Succesvolle blanketing verwijdert een van de drie poten van de branddriehoek en verwijdert de veiligheidskwesties die kunnen worden geassocieerd met dergelijk materiaal. Veilige hantering zorgt voor een betere bediening en materiaalkwaliteit.

We kunnen berekeningen uitvoeren, variërend van mengselbrandbaarheid en limieten voor kritische zuurstofconcentratie (COC) met behulp van bedrijfseigen software tot een volledig computational fluid dynamics (CFD) onderzoek. Met deze informatie kunnen we u helpen veilige bedrijfsomstandigheden te bepalen en een oplossing aanbevelen die aan uw behoeften voldoet.

Reken op de expertise van Air Products…

Onze toepassingstechnici kunnen u helpen bij het kiezen van de optimale blanketing-methode die aan uw behoeften voldoet en het gasverbruik minimaliseert.

NEEM VANDAAG NOG CONTACT MET ONS OP!