airproducts-logo Go to Home Page

Vlamfotometrische detector (FPD)

Vlamfotometrische detector of GC-FPD is een techniek die wordt gebruikt voor het analyseren van zwavel- of fosforhoudende verbindingen en metalen zoals tin, boor, arseen en chroom. Een FPD gebruikt een waterstof-/luchtvlam waarin het monster wordt gevoerd. Fosfor- en zwavelhoudende koolwaterstoffen genereren chemiluminesceen bij specifieke golflengten, die bij invoer in een fotomultiplicator een elektrisch signaal geeft dat vervolgens kan worden gemeten.

Zoals gebruikelijk bij andere GC-technieken is een draaggas vereist bij lage water- en zuurstofverontreinigingen, omdat water en zuurstof kunnen interageren met de stationaire fase en aanzienlijke problemen kunnen veroorzaken, zoals hoge basislijnruis en kolomontluchting in het gaschromatogram van de uitgang, die beide het analyseapparaat verkleinen gevoeligheid en de levensduur van de kolom verkorten. De FPD is uiterst gevoelig voor koolwaterstofverontreinigingen in de waterstof- en luchttoevoer voor de vlam. Koolwaterstofverontreinigingen kunnen een verhoogde basislijnruis veroorzaken en de gevoeligheid van de detector verminderen.

Gassen die worden gebruikt bij FPD-analyse

Waterstof BIP®-technologie

Ongeëvenaarde gaszuiverheid, minder dan 10 ppb zuurstof en minder dan 20 ppb vocht

Zero Air Plus (synthetische lucht)

Ons gas met de hoogste specificaties wordt aanbevolen voor analyse van componenten van minder dan 1000 ppm

Vraag het de expert

Trish Lees

Business Development Specialist

"Wat zijn de kritische onzuiverheden in het draaggas voor fotometrische detectie (FPD)?"
Zoals bij elk GC-draaggas zijn de kritieke onzuiverheden zuurstof en water. FPD is ook zeer gevoelig voor koolwaterstofverontreinigingen.

Vragen? Wij hebben antwoorden.

CONTACT OPNEMEN:

Klaar om te bestellen?

NU KOPEN

HULPMIDDELEN