airproducts-logo Go to Home Page

Cryogene koeling

Supergeleidende magneten en supergeleidende microgolf- en radiofrequente holtes zijn essentiële componenten van geladen-deeltjesversnellers voor kern- en deeltjesfysica en hoogenergetische botsende-bundelversnellers, die supergeleiders hebben die worden gekoeld door vloeibaar helium. In het bijzonder worden magneten in grote deeltjesopslagringen gekoeld met aanzienlijke hoeveelheden helium.

In systemen zoals radiofrequentie- of microgolfresonatoren van aanzienlijke omvang houdt vloeibaar helium het supergeleidende systeem op een uniforme temperatuur die essentieel is voor de werking. Gespecialiseerde deeltjesdetectoren gebruiken helium om deeltjesversnellers tot lage temperaturen af te koelen.

Vloeibaar helium koelt de supergeleidende magneten die nodig zijn voor nucleaire magnetische resonantie (NMR) die wordt gebruikt in de structurele chemie. Helium wordt ook gebruikt voor het koelen van monsters voor verschillende soorten elektrisch transport, magnetische, thermische en spectroscopische onderzoeken.

Astronomie en astrofysica zijn afhankelijk van vloeibaar helium voor het koelen van infrarood en andere detectoren tot zeer lage temperaturen om mechanische en elektrische ruis te verminderen en zwakke signalen te bestuderen.

Studies in astrofysica, inclusief donkere materie, gebruiken helium om de detectoren te koelen.

Helium als cryogeen in de laboratoria biedt lage temperaturen voor meting, koeling van supergeleidende magneten of koeldetectors om bedrijfstemperaturen te bereiken of ruis te verminderen.

Download de brochure Veilige en betrouwbare levering van helium

Waarom Air Products een toonaangevende leverancier van helium is

  • Een pionier op het gebied van veel van de technologieën voor extractie, productie, distributie en opslag van helium die nog steeds worden gebruikt
  • Meest diverse heliumbronmengsel ter wereld (LNG, methaan en CO)
  • Wereldwijd distributienetwerk met de best presterende opslagtanks
  • Heliumexperts bieden service en ondersteuning van wereldklasse met een toewijding aan kwaliteit
  • Door de industrie erkend veiligheidsrecord

Questions? We've got answers.

CONTACT US

Efficient Distribution and Storage for Reliable Backup

With a global network of storage and transfill facilities for refined liquid helium, Air Products can deliver the support and service that all customers require.

Our Gardner Cryogenics business is the recognized market leader in the manufacture of helium distribution and storage equipment. Gardner’s state-of-the art shipping containers, tankers, and stationary storage tanks provide the highest performance with the lowest heat leak and longest hold times available. This means liquid containers arrive with as much helium as is technically possible, whether the journey was right down the road or across many oceans.