airproducts-logo Go to Home Page

Controlled Atmosphere Stunning (CAS)

Een meer humane praktijk voor kip, vis en varkens

Bent u een pluimvee- of varkensverwerker en overweegt u afscheid te nemen van het elektrisch waterbad of mechanische bedwelming? Of een visserij die op zoek is naar een alternatief voor de ijsslurry?

Controlled Atmosphere Stunning (CAS) is een proces dat in toenemende mate wordt gebruikt om dieren die voor menselijke consumptie bestemd zijn humaan te verdoven en vervolgens te slachten. Vervanging van traditionele bedwelmingsmethoden door gasverdoving leidt tot beter dierenwelzijn en vleeskwaliteit. Of u nu argon, stikstof, zuurstof, CO₂ of een mengsel van deze gassen nodig hebt, onze experts helpen u graag verder.

Waarom verdoven en soms afslachten met gassen?

  • Verbeterd dierenwelzijn en verminderde stress
  • Betere vleeskwaliteit
    • Gevogelte: minder botbreuken, blauwe plekken en bloedingen
    • Varkens: vermindering van de incidentie van Pale Soft Exudative (PSE) Vlees

Bent u benieuwd naar CAS?

Boek een gratis consult met een van onze experts.

CONTACT OPNEMEN:

Gassen

Air Products-gassen, die meestal in gasvormige en vloeibare vorm worden geleverd, stellen klanten in een breed scala van industrieën in staat hun milieuprestaties, productkwaliteit en productiviteit te verbeteren.

Argon

Een inert gas met unieke eigenschappen, dat wordt gebruikt in diverse industriële en analytische toepassingen. Argon wordt veel ingezet in metaalindustrie voor de productie, verwerking en fabricage van metaal. 
Het kan als een zuiver gas worden ingezet voor bepaalde toepassingen voor afschermen, blanketen, uitgloeien en heet isostatisch persen (HIP) en als onderdeel van een mengsel met andere gassen, zoals kooldioxide, zuurstof, stikstof, waterstof of helium, afhankelijk van het proces en het materiaal.

Kooldioxide

Onze ervaren toepassingsteams over de hele wereld kunnen hun industrie- en toepassingskennis gebruiken om u te voorzien van een levering van samengeperste of vloeibare kooldioxide en een technologieoplossing die aan uw unieke behoeften voldoet.

Stikstof

Nuttig als gas, vanwege de inerte eigenschappen en als vloeistof voor koelen en vriezen. Vrijwel elke industrie kan profiteren van de unieke eigenschappen om de opbrengst te verbeteren, de prestaties te optimaliseren en de bedrijfsvoering veiliger te maken.

Bulklevering

Geleverd per vrachtwagen en opgeslagen op uw locatie, hetzij als vloeistof in cryogene tanks of als gas in hogedrukbuizen op basis van uw volume, gewenste druk, zuiverheidsniveau, stroomsnelheid en bedrijfspatroon

Cilinders

De traditionele oplossing voor de levering van klein gas. Cilinders kunnen worden geleverd in een groot aantal maten van 10 tot 50 liter, druk en gaszuiverheid voor een breed scala aan gassen en gasmengsels. U kunt kiezen tussen conventionele cilinders of onze innovatieve Integra®-cilinder met ingebouwd reduceerventiel.

CryoEase® Microbulk-oplossingen

Een handige en kostenbesparende oplossing voor grotere werkzaamheden. CryoEase®-tanks zijn verkrijgbaar in diverse maten. De CryoEase®-service vereenvoudigt uw gastoevoer doordat cilinders, voorraadbeheer en bestellen niet meer nodig zijn.

On-site gasgeneratie

On-site gasgeneratie helpt duurzame klanten om hun CO2-voetafdruk te verkleinen, de energie-efficiëntie te verhogen, de doorvoer te verhogen, de kwaliteit van het eindproduct te verbeteren en de milieuprestaties te verbeteren.