airproducts-logo Go to Home Page

Atomic Absorption Spectroscopy

Atomic Absorption Spectroscopy (AAS) gebruikt de absorptie van licht om de concentratie van atomen in de gasfase te meten. De atomen absorberen licht en maken overgangen naar hogere energieniveaus. Het is de mate van absorptie die de concentratie van een bepaalde component bepaalt.

Er zijn een aantal analysetechnieken die op dit principe zijn gebaseerd. Typische gassen zijn acetyleen, distikstofoxide, nullucht, stikstof en argon.

Welke gassen leveren wij voor absorptiespectroscopie?

De speciale gassen van Air Products zijn speciaal ontworpen voor de analytische gebruiker en zijn apparatuur. Door gebruik te maken van het assortiment Experis®-gassen kan de klant de nauwkeurigheid van de resultaten garanderen en de prestaties van de apparatuur optimaliseren.
BIP®-stikstof
Kritieke onzuiverheidsniveaus van 10 ppb zuurstof en 20 ppb vocht zorgen ervoor dat de apparatuur langer nauwkeurig blijft.
BIP® Argon
Kritieke onzuiverheidsniveaus van 10 ppb zuurstof en 20 ppb vocht verbeteren de resolutie van de apparatuur.
Synthetische lucht (Zero Air)
Met zijn lage THC-componenten is dit gas bij uitstek geschikt voor het meten of detecteren van componenten in zeer lage concentraties.
Acetyleen
Lage PH₃- en H₂S-specificaties zorgen voor een schonere vlam met minder interferentie, wat zorgt voor optimale analyseresultaten.

Vraag het de expert

Trish Lees

Business Development Specialist

"Welke acetyleenkwaliteit wordt aanbevolen voor vlam-atoomabsorptiespectroscopie?"
Wij raden het gebruik van Acetyleen Premier aan voor deze toepassing, op basis van de onzuiverheidsniveaus van fosfine (PH₃) en waterstofsulfide (H₂S).

Vragen? Wij hebben antwoorden.

CONTACT OPNEMEN:

Klaar om te bestellen?

NU KOPEN

HULPMIDDELEN