airproducts-logo Go to Home Page
| Rotterdam

Air Products Europa organiseert zijn eerste, eigen Sustainability Week

De eigen Sustainability Week viel samen met de Sustainable Development Week van de Europese Unie

Het management van Air Products kwam afgelopen week bij elkaar om kennis te delen en acties in gang te zetten op het gebied van waterstoftoepassingen voor mobiliteit, de opvang van koolstof, de energietransitie, diversiteit en inclusiviteit. Deze serie evenementen was onderdeel van de Europese ‘Sustainability Week’, een initiatief van Air Products, dat teams uit diverse  Europese landen samenbracht met leiders van het bedrijf en specialisten op het gebied van duurzaamheid. De start van het nieuwe initiatief van Air Products viel samen met de Sustainable Development Week (ESDW), een evenement van de EU, dat activiteiten voor een duurzame ontwikkeling promoot. 

Air Products, een wereldwijd toonaangevende leverancier van industriële gassen, is door zijn Grow-Conserve-Care aanpak voor duurzaamheid, een van de bedrijven die vooroplopen met positieve veranderingen op het gebied van duurzaamheid, dankzij indrukwekkende prestaties zelfs tijdens de corona-epidemie.

Ivo Bols, President Europe and Africa van Air Products, opende de Sustainability Week met een presentatie ‘Sustainable Growth for a Sustainable Future Globally.’ Hij werd terzijde gestaan door CEO Seifi Ghasemi en Simon Moore, Vice President Investor Relations, Corporate Relations and Sustainability. “We worden in Europa, maar ook daarbuiten, allemaal geconfronteerd met dringende uitdagingen op het gebied van energievoorziening en milieuzorg, die alleen opgelost kunnen worden als we erin slagen over de grenzen samen te werken aan bestaande en nieuwe oplossingen.” 

“Bij Air Products streven we naar een hoger doel door mensen samen te brengen, zodat ze samen kunnen werken aan het oplossen van een aantal belangrijke uitdagingen met betrekking tot energie, milieu en duurzaamheid”, zei Bols. “Die partnerships hebben ons al in staat gesteld om onze klanten te helpen bij een flinke reductie van hun CO2-emissies. We lopen ook voorop met echte, tastbare projecten zoals een investering van 7 miljard, die per dag 650 ton groene waterstof zal produceren. Die zal onder meer gebruikt worden om duurzaam transport over de hele wereld mogelijk te maken.”

“Het uitrollen van de Sustainability Week in Nederland was een uitstekende gelegenheid om de verschillende lagen in het bedrijf bij elkaar te brengen en zo samen een voortdurend commitment aan te gaan om onze duurzaamheidsagenda met haar drie pijlers Grow, Conserve and Care uit te voeren. In het Nederlands hebben we dat vertaald in ‘Groei, Behoud en Zorg’. Die visie wordt ondersteund door de top van het bedrijf en al onze teams in Nederland, in Europa en wereldwijd zijn doordrongen van het belang, elke dag”, zei Kurt Lefevere, Vice President Northern Continent bij Air Products.

In het recent verschenen Sustainability Report 2021 van Air Products worden de acties en de toekomstige doelstellingen afgezet tegen de drie pijlers van het duurzaamheidsbeleid: 

Meer informatie over het duurzaamheidsbeleid en -activiteiten van Air Products kunt u vinden op de informatiepagina’s op de Nederlandse en internationale websites. 


Over Air Products 
Air Products (www.airproducts.com) is al meer dan 80 jaar een wereldwijd toonaangevende producent van industriële gassen. Met een sterke focus op energie, milieu en opkomende markten levert het bedrijf essentiële industriële gassen, bijbehorende apparatuur en toepassingen aan tientallen bedrijfstakken zoals raffinage, de chemische industrie, metaalbewerking, elektronica, productiebedrijven en fabrikanten van voedingsmiddelen en dranken. Air Products is tevens de voornaamste leverancier van procestechnologie en -apparatuur voor vloeibaar aardgas (LNG) in de wereld. Het bedrijf ontwikkelt, bouwt, bezit en exploiteert een aantal van de grootste industriële gasprojecten ter wereld waaronder gassificatieprojecten die op een duurzame manier overtollig  natuurlijk materiaal omzetten naar syngas voor de productie van hoogwaardige energie, brandstoffen en chemicaliën, projecten voor de opvang van koolstoffen en grootschalige koolstofvrije waterstofprojecten die de wereldwijde transport- en energietransitie ondersteunen.

Air Products realiseerde in boekjaar 2020 een omzet van $ 8,9 miljard uit de lopende activiteiten in 50 landen en heeft momenteel een beurswaarde van ongeveer 65 miljard dollar. Ongeveer 19.000 enthousiaste, getalenteerde en toegewijde medewerkers met diverse achtergrond worden gedreven door het hogere doel van Air Products: het ontwikkelen van innovatieve oplossingen die het milieu ten goede komen, de duurzaamheid verbeteren en die een antwoord geven op de uitdagingen waar klanten, gemeenschappen en onze wereld mee te maken krijgen. 

Ga voor meer informatie naar airproducts.nl of volg het bedrijf op LinkedIn.

Cautionary Note Regarding Forward-Looking Statements: This release contains “forward-looking statements” within the safe harbor provisions of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995.  These forward-looking statements are based on management’s expectations and assumptions as of the date of this release and are not guarantees of future performance.  While forward-looking statements are made in good faith and based on assumptions, expectations and projections that management believes are reasonable based on currently available information, actual performance and financial results may differ materially from projections and estimates expressed in the forward-looking statements because of many factors, including risk factors described in our Annual Report on Form 10-K for the fiscal year ended September 30, 2020. Except as required by law, we disclaim any obligation or undertaking to update or revise any forward-looking statements contained herein to reflect any change in the assumptions, beliefs or expectations or any change in events, conditions or circumstances upon which any such forward-looking statements are based.