airproducts-logo Go to Home Page
| HALFWEG

Air Products verbetert vriestechnologie voor de voedingsmiddelenindustrie

Air Products heeft haar cryogene vriestechnologie verder ontwikkeld, waarbij de efficiëntie en de duurzaamheid centraal stonden. Bij de nieuwe Freshline® High Performance batchvriezer wordt de hoeveelheid vloeibare stikstof, die voor het bevriezen wordt gebruikt, flink verminderd. Air Products speelt met de nieuwe technologie in op de gestage groei van de diepvriessector. Marktonderzoeksbureau Technavio voorspelt in zijn rapport 'Frozen Food Market in Europe’ voor de periode van 2021 tot 2015 een stijging van de verkoop van diepgevroren voedingsmiddelen van gemiddeld 6% per jaar.  

Dankzij de focus op de gelijkmatigheid en de efficiëntie van het vriesproces levert de Freshline® High Performance batchvriezer diepvriesproducten van hoogwaardige kwaliteit. Dat helpt voedselfabrikanten om sneller en efficiënter te reageren op de groeiende vraag naar diepvriesproducten.De voedingsmiddelenindustrie hecht bovendien steeds meer waarde aan duurzaamheid en zoekt daarom naar manieren om bedrijfsprocessen te optimaliseren. De vernieuwde vriezer ondersteunt dit streven door de benodigde hoeveelheid vloeibare stikstof te verminderen, die als koelvloeistof gebruikt wordt. Tegelijkertijd is er een betere controle op het hele vriesproces mogelijk.

De nieuwe Freshline® high performance batch freezer stelt duurzaamheid en efficiency centraal in het vriesproces.

De nieuwe Freshline® High Performance batchvriezer van Air Products is speciaal ontworpen voor het ultrasnel invriezen of koelen van producten. Dat is ideaal voor bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie of voor bedrijven met snel wisselende productieprocessen.

“Air Products ontwikkelt al tientallen jaren innovaties voor de voedingsindustrie”, zegt Erik Brandes, Business Development Manager Food bij Air Products Nederland. “We zijn ongelooflijk trots op de recente stappen die we hebben gemaakt bij de verbetering van onze vriestechnologie. Uiteindelijk willen we producenten van voedingsmiddelen ondersteunen bij het stroomlijnen en flexibiliseren van hun productieprocessen; zeker in de steeds dynamischer economie. De gelijkmatigheid van het invriezen en de eenvoudige reiniging van de nieuwe batchvriezer zijn grote voordelen. Voor voedingsmiddelenfabrikanten is het belangrijker dan ooit om meer controle over hun productieprocessen te krijgen zodat ze sneller kunnen inspelen op de veranderingen in de markt. De nieuwe technologie biedt veel meer flexibiliteit en helpt producenten bij het inspelen op de voortdurende veranderingen en toekomstige uitdagingen.’’

Over Air Products

Note