airproducts-logo Go to Home Page
| Rotterdam

Air Products wint voor de derde keer gouden medaille voor maatschappelijk verantwoord ondernemen

Air Products, wereldwijd een van de grootste aanbieders van industriёle gassen, heeft bekendgemaakt dat het opnieuw bekroond werd met een gouden medaille voor zijn prestaties op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). De onderscheiding werd toegekend door EcoVadis, een internationaal MVO-ratingbureau. Dit is het derde jaar op rij dat Air Products een gouden rating van EcoVadis heeft behaald.

Air Products Wins EcoVadis Gold Medal for Corporate Social Responsibility for Third Year in a Row”We zijn er trots op dat we opnieuw deze gouden onderscheiding van EcoVadis kregen voor onze activiteiten op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen”, zei Simon Moore, vice-president Investor Relations, Corporate Relations and Sustainability bij Air Products. “Met het oog op de huidige problemen in de wereld, is verantwoord ondernemen belangrijker dan ooit. We zijn ervan overtuigd dat elk bedrijf en elke medewerker een rol moet spelen bij het bouwen van een betere toekomst. Bij Air Products is duurzaamheid onderdeel van een hoger doel. Het feit dat we in de top twee van de door EcoVadis onderzochte bedrijven eindigen, is een bevestiging dat we dat hogere doel bereiken voor onze klanten, de gemeenschappen waar we wonen en werken, onze investeerders en onze medewerkers.”

EcoVadis beoordeelt en monitort continu het MVO-beleid en de voortgang daarvan in bedrijven en biedt daarnaast instrumenten aan voor de verbetering van het MVO-beleid. De ratingmethodologie van EcoVadis is gebaseerd op vier hoofdcategorieёn: milieu, arbeids- en mensenrecht, ethiek en duurzaam inkopen. De criteria zijn gebaseerd op verifieerbare internationale MVO-normen, zoals de Global Company Principles, de conventies van de International Labor Organization, de Global Reporting Initiative Standard en ISO 26000.

Met de gouden medaille van EcoVadis wordt de erkenning voor de inspanningen van Air Products op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen voortgezet in 2020. Vorige maand stond Air Products voor het negende jaar op rij in de lijst van 100 beste Zakelijke Burgers van 3BL Media en werd het bedrijf vermeld in het Sustainability Yearbook 2020 van S&P Global, een van de meest uitgebreide rapporten met een diepgaande analyse van de prestaties op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Air Products stond bovendien in de 2020 Carbon Clean 200-lijst en in de lijst van 100 meest duurzame bedrijven in Amerika, uitgebracht door Barron.

Meer informatie over de inzet van Air Products op het gebied van duurzaamheid is te vinden is te vinden in het Sustainability Report.

Over Air Products

Note