airproducts-logo Go to Home Page
| HALFWEG

Air Products plaatst zonnepanelen op bedrijfspand in Halfweg

Zonnepanelen wekken een groot deel van de energie voor de bedrijfsprocessen op

Air Products, producent van industriёle gassen, heeft 280 zonnepanelen geïnstalleerd op het dak van het vul- en distributiecentrum op bedrijventerrein Polanenpark in Halfweg. De zonnepanelen zijn inmiddels operationeel en wekken een groot deel van de energie voor de eigen bedrijfsprocessen op. Na het Belgische Keumiee is Halfweg de tweede vestiging van Air Products in Europa, waar een deel van de eigen energiebehoefte opgewekt wordt met zonnepanelen.

“Duurzaamheid en vooral ook energiebesparing zijn belangrijke uitgangspunten voor Air Products wereldwijd”, zegt Kurt Lefevere, vice-president Northern Continent bij Air Products. “Als onderdeel van dat beleid onderzoeken we de mogelijkheden voor de inzet van duurzame energie op de bedrijfslocaties in Europa. Het vul- en distributiecentrum in Halfweg is een van de modernste in Europa. De lay-out van het terrein, de interne logistiek (elektrische heftrucks) en de installaties zijn ontwikkeld volgens de laatste stand van de techniek en de strengste veiligheidseisen. Dat betekent bijvoorbeeld dat bouwkundige voorzieningen als geïsoleerde muren, brandwerende deuren, speciale verlichting en tal van speciale veiligheidsvoorzieningen zijn toegepast. Die garanderen niet alleen de veiligheid, maar beperken ook het energieverbruik drastisch.” Het gebruik van zonnepanelen voor de energievoorziening past dus prima bij het bedrijfspand in Polanenpark. Dankzij de zonnepanelen vermindert de ecologische voetafdruk.

In het vul- en distributiecentrum in Halfweg werken ongeveer 90 medewerkers, waarvan een deel in tweeploegendienst in de productiehal. De afdelingen sales, service en logistiek zijn in het kantoorgebouw ondergebracht. Op het complex op bedrijvenpark Polanenpark worden industriële gassen opgeslagen, gevuld in cilinders en vervolgens naar agenten en klanten van Air Products in Nederland getransporteerd.”

Air Products levert de gassen aan metaalbedrijven, bouw- en constructiebedrijven, scheepsbouwers en offshorebedrijven, carrosseriebedrijven en autowerkplaatsen, de voedingsmiddelenindustrie, laboratoria en aan de medische sector. De gassen worden onder meer gebruikt voor las- en snijwerkzaamheden, het verpakken van voedingsmiddelen, laboratoriumanalyses en het koelen van medische apparatuur.

Over Air Products