Modified Atmosphere Packaging (MAP)

Een bewezen manier om de houdbaarheid van uw verpakte levensmiddelen effectief te verlengen

Wilt u uw voedingsproduct op natuurlijke wijze conserveren? Wilt u een langere houdbaarheid met behoud van textuur, smaak en kleur. Kunt u uw productieplanning verbeteren, productafval verminderen en beter voldoen aan de verwachtingen van uw klant?

Modified Atmosphere Packaging (MAP) of gasspoeling is een bewezen en natuurlijke methode om de houdbaarheid en kwaliteit van voedingsmiddelen te verlengen. Het gebruikt een specifiek enkel gas of een mengsel van gassen om een beschermende atmosfeer rond het voedsel te creëren. Deze beschermende atmosfeer, gecombineerd met geschikt verpakkingsmateriaal en, in veel gevallen, lagere temperaturen, behoudt de smaak, veiligheid en het uiterlijk van het voedsel langer.

Met tientallen jaren ervaring in MAP hebben we talloze producttests uitgevoerd en kennis opgebouwd over het ideale gasmengsel voor elk type voedsel. Ongeacht uw bedrijfsgrootte, onze experts helpen u graag verder, van het bepalen van het beste gasmengsel voor uw product tot het opstarten van uw product.

Waarom kiezen voor MAP in plaats van vacuüm- of skinverpakkingen?

Houdbaarheid

Het overgrote deel van de producten is langer houdbaar met MAP dan met vacuüm- of skinverpakkingen

Afvalvermindering

Langere houdbaarheid betekent minder voedselverspilling

Product Uiterlijk

Zachte, oneffen producten kunnen last hebben van het vacuümproces, waardoor hun vorm minder aantrekkelijk wordt voor de eindgebruiker

Kostenbesparingen

Minder productverlies betekent meer geldbesparing

Waar vind ik een Gas-Agent bij mij in de buurt?

Voor cilindergassen kunt u ook terecht bij onze 70 agenten door heel Nederland

AGENT ZOEKEN

MAP in actie bij SPAR

In deze video neemt onze expert voedingsgassen Frédéric Verstuyft u mee naar SPAR Supermarkten, waar MAP wordt ingezet bij het voorverpakken van versproducten en kant-en-klaar maaltijden.

De inzet van Modified Atmosphere Packaging zorgt aantoonbaar voor een verbetering van de continuïteit in de productie en het verlengen van de houdbaarheid van verse voedingsmiddelen.

Vraag het de expert

Frédéric Verstuyft

Expert Voedingsgassen, België

“Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn producten langer houdbaar blijven, zonder in te boeten aan kwaliteit en versheid van mijn producten?“

Dankzij het gebruik van voedingsgassen vertragen wij maximaal de bacteriegroei en hierdoor verlengen wij de houdbaarheid van uw producten.

Gassen

Air Products-gassen, die meestal in gasvormige en vloeibare vorm worden geleverd, stellen klanten in een breed scala van industrieën in staat hun milieuprestaties, productkwaliteit en productiviteit te verbeteren.

Bulklevering

Geleverd per vrachtwagen en opgeslagen op uw locatie, hetzij als vloeistof in cryogene tanks of als gas in hogedrukbuizen op basis van uw volume, gewenste druk, zuiverheidsniveau, stroomsnelheid en bedrijfspatroon

Cilinders

De traditionele oplossing voor de levering van klein gas. Cilinders kunnen worden geleverd in een groot aantal maten van 10 tot 50 liter, druk en gaszuiverheid voor een breed scala aan gassen en gasmengsels. U kunt kiezen tussen conventionele cilinders of onze innovatieve Integra®-cilinder met ingebouwd reduceerventiel.

CryoEase® Microbulk-oplossingen

Een handige en kostenbesparende oplossing voor grotere werkzaamheden. CryoEase®-tanks zijn verkrijgbaar in diverse maten. De CryoEase®-service vereenvoudigt uw gastoevoer doordat cilinders, voorraadbeheer en bestellen niet meer nodig zijn.

On-site gasgeneratie

On-site gasgeneratie helpt duurzame klanten om hun CO2-voetafdruk te verkleinen, de energie-efficiëntie te verhogen, de doorvoer te verhogen, de kwaliteit van het eindproduct te verbeteren en de milieuprestaties te verbeteren.

HULPMIDDELEN