airproducts-logo Go to Home Page

Procesgas en technische membraansystemen

Air Products PRISM-membraansystemen voor procesgastoepassingen vormen een integraal onderdeel van industriële installaties over de hele wereld. De PRISM-waterstofscheidingsmembranen worden gebruikt voor de behandeling van waterstofrijke stromen in ammoniaksyntheseloops, in petrochemische installaties en in olieraffinaderijen.

Waterstofupgrading met PRISM-membranen

We hebben meer dan 500 PRISM-membraansystemen verkocht voor kritische gasscheidingstoepassingen. Ons productengineering-team staat klaar om een systeem te ontwerpen, engineeren en bouwen voor uw unieke vereisten.

 
Downloaden

Ons aanbod

Membraansystemen voor procesgassen

Systemen voor procesgasterugwinning en -zuivering op basis van membranen bieden een voordelige en duurzame oplossing voor raffinage- en petrochemische installaties. Mogelijke toepassingen zijn onder andere waterstofterugwinning, waterstofzuivering, koolmonoxidezuivering en het afstellen van syngasverhouding. Elk systeem wordt geleverd op een kleine glijplaat en vereist zeer weinig onderhoud of aandacht van de operator. 

Industrieel ontworpen membraansystemen

Air Products PRISM Membranes ontwerpt en fabriceert grote, industriële membraansystemen voor stikstofgeneratie en gemengde gaszuivering. Deze op skid gemonteerde systemen worden gebruikt in de olie- en gasindustrie, ammoniakinstallaties, chemische productiefaciliteiten en olieraffinaderijen. Wij werken samen met eindgebruikers en technische bedrijven om betrouwbare en voordelige oplossingen voor membraanscheiding te leveren.

CASE STUDY

De technische teams van Permea en Air Products ontwerpen en realiseren een efficiënt lagedrukwaterstofscheidingssysteem voor de productie van glycol. Ontdek hoe zij met PB6050-scheiders dit unieke waterstofscheidingssysteem hebben gebouwd.
Download de case study

Raffinagetoepassingen

PRISM-membraansystemen winnen waterstof terug in hydroverwerkingstoepassingen bij olieraffinaderijen. Ze verwerpen de inerte verbindingen die zich ophopen in waterstofkringlopen. Dit betekent dat er minder geproduceerde waterstof nodig is om de waterstofbalans in het systeem in stand te houden en dat het proces goedkoper wordt in het gebruik. Systemen zijn schaalbaar en kunnen worden aangepast aan specifieke bedrijfs- of kapitaalvereisten.
Download het technische bulletin

Petrochemische installaties

PRISM-membraansystemen winnen waterstof terug en passen synthesegasstromen aan voor maximale efficiëntie. Processen omvatten: waterstofterugwinning uit zuiveringsstromen van methanolinstallaties, aanpassing van de verhouding synthesegas, zuivering van koolmonoxide, zuiveringsstromen hydrogenering en waterstofterugwinning uit PSA zuiveringsgas.
Download het technische bulletin

Ammoniaksynthese-installaties

De gassamenstelling van de syntheselus omvat waterstof plus hoge concentraties methaan en argon die zich ophopen in de syntheselus. Waterstofmoleculen dringen door het membraan en migreren naar buiten. Deze verbeterde waterstofstroom wordt teruggevoerd naar de syntheselus om de toevoer van synthesegas aan te vullen. Dit betekent dat er minder geproduceerde waterstof nodig is om de waterstofbalans in het systeem in stand te houden en dat het proces goedkoper wordt in het gebruik.
Download het technische bulletin

LifeCycle-oplossingen

De aftermarket en site services-eenheid van PRISM-membranen. Ons team van experts zal een uitgebreide evaluatie van de prestaties van uw waterstofmembraansysteem uitvoeren. Vervolgens genereren we een rapport met aanbevelingen en werken we samen met uw team aan het optimaliseren van uw waterstoflevering.

Hoe kunnen we u helpen?

Als u meer informatie nodig hebt of als u wilt communiceren met een productspecialist, neem dan contact op met onze medewerkers.

CONTACT OPNEMEN: