airproducts-logo Go to Home Page

On-site stikstof

PRISM PA-membraanscheiders gebruiken

Onze PRISM-membraanscheiders voor stikstof zijn de juiste keuze wanneer uw projecten behoefte hebben aan een betrouwbare, uiterst zuivere stikstofvoorziening die mobiel, onderhoudsarm en betrouwbaar is.
Gegevensblad downloaden

Een systeem bouwen?

Schaf een van onze PRISM PA-scheiders aan voor integratie in uw systeem of toepassing

CONTACT OPNEMEN:

Een systeem kopen?

De door Air Products ontworpen stikstofsystemen voldoen aan de strengste technische voorschriften

CONTACT OPNEMEN:

PRISM-membraantoepassingen

Van alle andere vormen van stikstoftoevoer gebruiken ervaren spelers in de industrie membraanscheiders wanneer ze een betrouwbare en uiterst zuivere stikstofvoorziening nodig hebben die mobiel is, weinig onderhoud vergt en op maat kan worden ingesteld.

Olie en gas

Olie-exploratie en -transport vereist veel industrieel werk in de nabijheid van brandbare materialen. Stikstofgas vermindert de kans op verbranding en bevordert de veiligheid in de olie- en gasindustrie.

Algemene inertie

In veel industriële toepassingen is het gebruik van zuurstof potentieel gevaarlijk. Stikstofgas verdrijft zuurstof en alle bijbehorende corrosieve of schadelijke eigenschappen.

Stikstofsystemen aan boord van schepen

Wanneer vrachtschepen licht ontvlambare brandstoffen over de oceaan vervoeren, genereren PRISM®-membraanscheiders een stikstofveiligheidsdeken om ontsteking te voorkomen.

Bier schenken

Zware bieren hebben baat bij stikstof onder druk, wat resulteert in een zijdezachte en aangenaam koolzuurhoudende drank, rechtstreeks uit de kraan. Stikstof heeft ook voordelen voor de drankenindustrie omdat het snelle veroudering voorkomt. (Vraag ook naar nitro-koffie!)

Bandenspanning

Banden die zijn opgepompt met stikstof, behouden hun druk beter dan banden die zijn opgepompt met gewone lucht. Dit komt de vrachtwagen- en personenauto-industrie ten goede, omdat banden langer meegaan en minder onderhoud vereisen.

Voedselconservering

Levensmiddelen worden het hele jaar door geoogst en verpakt en stikstof houdt ze vers tot ze de keukentafel bereiken. Dit geeft voedseldistributeurs een zeer gewaardeerde tijdverlenging in de distributie.

Inertisatie aerospace brandstoftank

Door stikstof in de brandstoftank van vliegtuigen te pompen, wordt het risico van brandstofdampverbranding aan boord van commerciële en militaire vliegtuigen weggenomen.

Veelgestelde vragen

“Wat is het dauwpunt van de stikstof die wordt geproduceerd door het membraan?”
Het dauwpunt varieert enigszins met de zuiverheid van stikstof. Bij een zuiverheid van 95% heeft de stikstof een dauwpunt van ten minste -70 °F. Bij gebruik van 99% wordt het dauwpunt verder verlaagd tot onder -100 °F. Voor systemen die een extreem laag vochtgehalte vereisen, kunnen membraanluchtdrogers worden geïnstalleerd in lijn met stikstofgenererende PRISM-membranen.

Hoe kunnen we u helpen?

Als u meer informatie nodig hebt of als u wilt communiceren met een productspecialist, neem dan contact op met onze medewerkers.

CONTACT OPNEMEN: