airproducts-logo Go to Home Page

PRISM-membraangasscheiding

De business unit PRISM Membranes ontwikkelt, produceert en verkoopt gasmembraanscheiders. Deze groep was een pionier op het gebied van gasmembraanscheiding voor commercieel gebruik. De eerste projecten werden in gebruik genomen in 1977 en de volledige commercialisering in 1979. De unieke membraanfabriek bevindt zich in Saint Louis, Missouri. De kantoren en verkoopondersteuning bevinden zich wereldwijd, onder meer inNoorwegen en China.

Vandaag de dag heeft PRISM Membranes scheiders voor diverse toepassingen, waaronder stikstof/zuurstofscheiding, gasdroging, biogasopwerking en diverse andere. Nieuwe technologie wordt gebruikt om de efficiëntie te verhogen en aan de eisen van een veranderende markt te voldoen.

Werking van membraanscheiders

Elke membraanscheider bevat duizenden asymmetrische holle vezels die fungeren als moleculair filter. Wanneer gasmengsels onder hoge druk voer de scheider binnenkomen, worden de gascomponenten gesplitst als gevolg van selectieve permeatie. Snel gassen (zoals zuurstof) passeren gemakkelijk door de membraanwand en verlaten de scheider door de zijpoort. Langzame gassen (zoals stikstof) gaan moeilijk door de membraanwand en gaan door de boring van de vezel die de poort verlaat aan het einde van de mantel.

PRISM-membraanscheiders zijn verkrijgbaar via twee kanalen:

Regelingen voor Original Equipment Manufacturing (OEM)

Dit wereldwijde netwerk van wederverkopers integreert de PRISM-membraangasscheiders in systemen voor uiteenlopende toepassingen, van voedselconservering tot duiklucht. 

Air Products Engineered Systems Group

Deze volledig geassembleerde membraansystemen zijn vervaardigd volgens de hoogste technische classificaties en zijn dezelfde stikstofmembraansystemen die we in onze eigen faciliteiten gebruiken. 

Bent u geïnteresseerd in PRISM-membranen voor uw systeem?

Onze Business Development-specialisten staan klaar om u te helpen.

CONTACT OPNEMEN:

De voordelen van PRISM-membranen

Of u nu lucht scheidt voor een hoogzuivere stikstofstroom, of biogas omzet in bruikbaar methaan, ons PRISM-membraanteam kan met u samenwerken om te bepalen of een bestaande commerciële membraan aan uw toepassing voldoet of dat er een aangepast ontwerp kan worden geleverd.

In de praktijk bewezen in een breed scala aan toepassingen

Aanzienlijke besparingen ten opzichte van andere technologieën

Eenvoudig uitbreidbare systemen

Lichtgewicht en compact

Minimaal onderhoud aan membranen en systemen

Geen bewegende delen

Ideaal voor afgelegen locaties

Veelgestelde vragen

"Kunnen PRISM-membranen worden beschadigd door vloeibaar water en olie?”
PRISM-membranen zullen niet blijvend beschadigd raken van vloeibaar water. De prestaties van het membraan kunnen worden hersteld door warme, droge lucht door het membraan te laten stromen totdat al het water is verwijderd. De membranen worden niet beïnvloed door oliedampen in de toevoerstroom. De membranen worden echter permanent beschadigd wanneer vloeibare olie in het membraan komt of condenseert.

Interested in Membrane Solutions?

Please complete the short form below and we will get back to you quickly. If you require immediate assistance, please contact us at 314-995-3300.