Animated loader dots14ComingSoonAnimated loader dots
Seifi Ghasemi

Bericht van Chairman, President en CEO

In 2020 en ook nu nog wordt de wereld geconfronteerd met ongekende uitdagingen als gevolg van de COVID-19-pandemie. Ik wil het getalenteerde, toegewijde en toegewijde team van Air Products bedanken voor hun onvermoeibare inzet voor het veilig bedienen van onze 750+ productiefaciliteiten, het leveren van essentiële industriële gassen aan klanten en het uitvoeren van wereldwijde megaprojecten die een overgang naar een schonere energietoekomst mogelijk maken.

De overgang is echt. Er is een fundamentele verschuiving in de publieke opinie om de klimaatverandering echt het hoofd te bieden, waarbij overheden en bedrijven kaders hebben aangenomen om de verschuiving te versnellen. Via Air Products' basisactiviteit op het gebied van industriële gassen verminderen onze klanten in tientallen industrieën hun energieverbruik, verhogen ze hun productiviteit en verlagen ze hun uitstoot. In 2020 bedroeg de vermeden CO₂e-emissie van de klant in totaal 72 miljoen ton, oftewel driemaal onze CO₂-uitstoot. Ondertussen stimuleert Air Products duurzame groei door het bouwen, bezitten en exploiteren van 's werelds grootste projecten op het gebied van vergassing, koolstofafvang en waterstof. Dit omvat ook onze investering van $3.7 miljard in NEOM voor de productie en levering van koolstofvrije waterstof voor energiebussen en vrachtwagens over de hele wereld in 2025.

Simpel gezegd: duurzaamheid is onze groeistrategie bij Air Products. Duurzaamheid creëert onze groeimogelijkheden, en onze groeimogelijkheden ondersteunen onze duurzaamheidsdoelstellingen en focus.

Betekenisvolle doelen stellen en realiseren

We zijn erin geslaagd een aantal duurzaamheidsdoelstellingen voor 2020 te bereiken, en we hebben nieuwe doelen gesteld, waarover u meer kunt lezen in dit rapport. Een van de belangrijkste doelstellingen is het streven naar vermindering van de CO2-intensiteit "Third by '30", dat is gericht op vermindering van de CO₂-uitstoot ten opzichte van de hoeveelheid energie die we leveren aan de wereld. Het doel is volledig afgestemd op onze bedrijfsstrategie, is op korte termijn en meetbaar en stelt ons verantwoordelijk voor het leveren van resultaten.

Zoals altijd willen we de industriële gasindustrie op het gebied van veiligheid blijven leiden. We streven ook naar een cultuur van diversiteit, inclusie en verbondenheid - waar onze mensen echt het gevoel hebben dat ze erbij horen en ertoe doen. Daarom heeft Air Products zich ten doel gesteld om uiterlijk in 2025 te komen tot een vertegenwoordiging van ten minste 28% vrouwen wereldwijd en ten minste 20% van de Amerikaanse minderheden in onze beroeps- en managementpopulatie. Dit sluit aan bij ons hogere doel, namelijk mensen samenbrengen beschikken over zinvolle verbindingen om samen te werken en oplossingen te innoveren voor de wereldwijde energie- en milieu-uitdagingen.

We hebben een droom voor de toekomst en door onze acties maken we onze droom waar. Ik kan u verzekeren van onze voortdurende inzet en toewijding om samen te staan en samen te werken om een verschil te maken voor onze wereld.

Bedankt dat u de tijd hebt genomen om meer te weten te komen over de duurzaamheidsinspanningen, -plannen en -prestaties van Air Products. Zoals altijd stellen we uw interesse in ons bedrijf op prijs.

Seifi Ghasemi

Seifi Ghasemi
Chairman, President en Chief Executive Officers van Air Products