Nieuw!
Freshline® EF-tunnelvriezer
Compact en gebruiksvriendelijk

Wat kunnen voedingsgassen voor u betekenen?

Voedingsgassen zijn op vele manieren toepasbaar en bieden tal van voordelen. Onze Europese deskundigen leggen hieronder uit hoe deze gassen uw voedselprocessen kunnen optimaliseren, uw kosten verlagen, de productkwaliteit verbeteren, uw duurzaamheidsdoelen helpen realiseren en nog veel meer!

 

Verpakken onder beschermende atmosfeer (MAP)

MAP gassen verlengen de houdbaarheid, behouden de kwaliteit en verbeteren het uitzicht van voedingsproducten. Ontdek meer hierover in de volgende video
Combinatie van MAP en vriezen

Verlengt de houdbaarheid van voedingsmiddelen


Supersnel hoogwaardig vriezen

Stikstof of CO2 kan worden gebruikt voor het snel invriezen van bijna elk voedselproduct. Onze Duitse deskundige Uwe Rosenbaum geeft meer uitleg.
Hoogwaardige standaard IQF- (Individually Quick Frozen) of gecoate IQF-producten

Door cryogeen in te vriezen aan de hand van stikstof kunt u IQF-producten van de hoogste kwaliteit produceren. Onze Franse technische deskundige Gwénaël Colleu geeft hierover gedetailleerde uitleg.

 

Geoptimaliseerde maalprocessen

Het gebruik van stikstof biedt een groot aantal voordelen bij het malen. Daarom wordt het zowel gasvormig als in vloeibare vorm gebruikt om maalprocessen te optimaliseren. Onze Britse technische deskundige Neil Hansford vertelt er meer over.

 

Optimalisatie van producttextuur: kloppen, beluchten, verharden enz.

Verschillende gassen kunnen helpen om de juiste producttextuur te verkrijgen. Onze Franse technische deskundige Gwénaël Colleu kan u er meer over vertellen.

 

Rijpingscontrole en kwaliteitsverbetering van fruit na het oogsten

Voedingsgassen kunnen het rijpen van fruit vertragen of versnellen, maar ook de astringentie bij bepaalde fruitsoorten verminderen. Onze Spaanse technische deskundige Jose Luis Calvo vertelt u hoe, in deze korte video.

 

Toepassingen voor de wijnindustrie

In de oenologie worden diverse gassen gebruikt om het productieproces te optimaliseren en de kwaliteit van de wijn te verbeteren. Onze Spaanse deskundige Jordi Mallén vertelt er meer over.

 

Inertiseren, op druk brengen, spargen of spoelen

Inerte stikstof is op veel manieren toepasbaar en biedt vele voordelen. Daarom gebruiken een groot aantal voedselverwerkende bedrijven het uit hygiënische, kwaliteits-, operationele of veiligheidsoverwegingen. Ontdek waarom, in deze korte video met onze Britse deskundige Edward Tomlinson.

 


Veelgestelde vragen

Klik hier voor het antwoord op de meest voorkomende vragen. tell me more →

X

Deze website gebruikt cookies om informatie op uw computer op te slaan. Sommige zijn essentieel voor het functioneren van de website, andere gebruiken we om meer inzicht te krijgen in de bezoekers van de website. Als u op deze website blijft, geeft u toestemming voor het gebruik van deze cookies. Lees onze juridische notitie voor meer informatie.

Sluit deze melding