Nieuw!
Freshline® EF-tunnelvriezer
Compact en gebruiksvriendelijk

Freshline® LIN-IS top-injectietechnologie

LIN-IS (Liquid Nitrogen Injection Solution) van Air Products is verbeterd en biedt nu zowel top- als bodeminjectie.

LIN-IS heeft de voorkeur van vele voedselverwerkende bedrijven voor het koelen tijdens het mengen of voorafgaand aan het vormingsproces. Dit is een op maat gemaakt regelsysteem voor de temperatuur, ontworpen voor het diepkoelen of koelen van levensmiddelen in een menger, doorgaans voorafgaand aan vormprocessen. Bij de bestaande bodeminjectiemethode wordt een bepaalde hoeveelheid vloeibare stikstof aan de onderzijde van de mixer ingespoten en direct vermengd met het voedingsproduct. Deze methode biedt een consistent en herhaalbaar koelprocédé, zodat het vormproces wordt geoptimaliseerd, bacteriële groei wordt voorkomen en geur- en smaakverlies wordt beperkt.

Op basis van nieuwe uitdagingen voor onze klanten in de saus-, bereide levensmiddelen- en bakkerij-industrie en de marktontwikkelingen heeft Air Products de top-injectie LIN-IS ontwikkeld, waarbij vloeibare stikstof bovenop het product wordt verdampt. Deze methode zorgt voor een lichte koeling van gevoelige producten zoals deeg en een vermindering van luchtbellen in schuimgevoelige producten zoals romige sauzen.

LIN-IS Bottom Injection
LIN-IS bodeminjectie technologie

LIN-IS Top Injection

Mixer uitgerust met LIN-IS topinjectie technologie


Video

Video LIN-IS

Freshline® LIN-IS technologie

De oplossing voor temperatuurregeling bij meng- en vormprocessen

Meer videos →


Documentatie

Freshline® LIN-IS (injectie met vloeibare stikstof)

Download PDF → 


X

Deze website gebruikt cookies om informatie op uw computer op te slaan. Sommige zijn essentieel voor het functioneren van de website, andere gebruiken we om meer inzicht te krijgen in de bezoekers van de website. Als u op deze website blijft, geeft u toestemming voor het gebruik van deze cookies. Lees onze juridische notitie voor meer informatie.

Sluit deze melding