Oxyfuel-verbranding

 Het compressie- en zuiveringsproces voor Co<sub>2</sub> van Air Products geïntegreerd in een kolencentrale
Oxyfuel-verbranding maakt lagere afvangkosten mogelijk doordat de concentratie CO2 in het rookgas wordt verhoogd. De overige conventionele verbrandingsproducten blijven echter aanwezig in het rookgas: waterdamp, zuurstof, stikstof (hoewel gereduceerd), argon, zure gassen zoals SO3, SO2, HCl en NOx. Om corrosie te voorkomen en te voldoen aan de te verwachten opslagnormen, moeten de zure onzuiverheden worden verwijderd uit de CO2-stroom voordat deze binnenkomt in de leiding. Er kunnen ook andere strenge eisen worden gesteld aan de zuiverheid, in het bijzonder voor toepassingen zoals verbeterde olieproductie (EOR).

Er is een fout opgetreden. Corrigeer de gemarkeerde velden.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

Wat kunnen wij voor u beantwoorden?

  1. Wat voor een aanvraag?

X

Deze website gebruikt cookies om informatie op uw computer op te slaan. Sommige zijn essentieel voor het functioneren van de website, andere gebruiken we om meer inzicht te krijgen in de bezoekers van de website. Als u op deze website blijft, geeft u toestemming voor het gebruik van deze cookies. Lees onze juridische notitie voor meer informatie.

Sluit deze melding