Waterstofenergie

Waterstof is in vele opzichten de perfecte brandstof. Waterstof is volop aanwezig, het meest efficiënt en produceert geen emissies wanneer hij wordt gebruikt in een brandstofcel. Waterstof is niet-giftig, kan worden geproduceerd van hernieuwbare bronnen en is geen broeikasgas. In talloze onderzoeken wordt gesteld dat waterstof mogelijk de enige alternatieve brandstof is die tegelijkertijd de afhankelijk van een land van buitenlandse olie en de uitstoot van broeikasgassen kan verminderen.

Om deze redenen wordt waterstof in uiteenlopende toepassingen als primaire energiedrager gebruikt. Er is aanzienlijke voortgang geboekt met het gebruik van waterstof als brandstof voor transportdoeleinden en voor elektriciteitsopwekking. Om energie op te wekken, kan waterstof in een verbrandingsmotor of in een brandstofcel worden gebruikt. Brandstofcellen bieden grote voordelen op het gebied van efficiency ten opzichte van een verbrandingsmotor, waardoor ze het primaire middel vormen voor het omzetten van waterstof in energie.

Air Products heeft meer dan 50 jaar ervaring op het gebied van waterstof en loopt voorop in de ontwikkeling van waterstofenergietechnologie. In 1993 hebben we ons eerste waterstoftankstation in gebruik genomen. Daarnaast hebben we een uitgebreid patentportfolio met betrekking tot waterstofvoorziening en dispensertechnologie ontwikkeld. Air Products levert vloeibare en gasvormig waterstof, evenals een uitgebreid portfolio aan tankinfrastructuuroplossingen.

Waterstofenergie Segmenten

Contactgegevens

New! CryoGas International article

Read “Air Products’ Advanced Hydrogen Storage Technology: A Bridge to the Future”  by Ed Kiczek, Global Business Director of Hydrogen Energy Systems (296 KB)
X

Deze website gebruikt cookies om informatie op uw computer op te slaan. Sommige zijn essentieel voor het functioneren van de website, andere gebruiken we om meer inzicht te krijgen in de bezoekers van de website. Als u op deze website blijft, geeft u toestemming voor het gebruik van deze cookies. Lees onze juridische notitie voor meer informatie.

Sluit deze melding