Air Products Home

News ReleaseAir Products kondigt ‘Third by ‘30’-doelstelling voor CO2-reductie aan in lijn met de bedrijfsstrategie, versnelling van de groeimogelijkheden en andere ambities

15/09/2020 Rotterdam

Air Products (NYSE: APD), een van de wereldwijd toonaangevende leveranciers van  industriёle gassen, heeft haar nieuwe doelstelling op het gebied van duurzaamheid bekendgemaakt. Die moet leiden tot een reductie van de uitstoot van kooldioxide (CO2/MM BTU) met een derde in 2030, uitgaande van de uitstoot in 2015. Air Products heeft zich deze nieuwe doelen gesteld nu het bedrijf een aantal duurzaamheidsdoelstellingen voor 2020 succesvol blijkt te realiseren.

“Het streven naar duurzaamheid is de kern van wat Air Products als bedrijf in de afgelopen 80 jaar heeft gedaan. Onze industriёle gassen, technologie en toepassingen stellen onze klanten overal ter wereld in staat om hun energieverbruik te verminderen, hun emissies te beperken en hun productiviteit te verhogen. Air Products speelt dankzij gassificatie, de opvang van kooldioxide en de productie van waterstof voor mobiliteitsoplossingen een hoofdrol bij de oplossing van een aantal belangrijke uitdagingen op het gebied van energie en milieu”, zei Seifi Ghasemi, CEO van Air Products. Hij verwees daarbij naar projecten als NEOM, het grootste koolstofvrije waterstofproject ter wereld, dat een echte transformatie in de energiesector betekent. 

“Ons nieuwe, ambitieuze doel ligt helemaal in lijn met onze bedrijfsstrategie”, verduidelijkte Ghasemi. “De belangrijkste drivers voor het bereiken van onze doelstelling zijn onder meer projecten voor de opvang van kooldioxide, koolstofarme en koolstofvrije projecten, operational excellence en een toenemend gebruik van hernieuwbare energie. Ik ben ervan overtuigd dat we onze sterke track record bij het stellen, realiseren en zelfs overtreffen van ambitieuze doelstellingen dankzij onze technologie, onze producten en - het belangrijkst van allemaal - onze hardwerkende en zeer gemotiveerde medewerkers kunnen voortzetten.” 

De ‘Third by ’30’ doelstelling voor de reductie van CO2 is ook in lijn met het hogere doel van Air Products om samen met al haar medewerkers te werken aan de ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor de grote wereldwijde uitdagingen op het gebied van energie en milieu. De medewerkers van Air Products nemen hun verantwoordelijkheid om de prestaties op het gebied van duurzaamheid te verbeteren zeer serieus en ze helpen hun klanten om hetzelfde te doen. Het bedrijf is momenteel bezig met het formuleren van nieuwe doelstellingen op het gebied van duurzaamheid die nog aanzienlijk verder gaan dan deze doelstelling voor de reductie van CO2-uitstoot. 

“In Europa is Air Products vol vertrouwen een pad ingeslagen op weg naar duurzame groei”, reageerde Ivo Bols, president Europa en Afrika bij Air Products. “In een regio met sommige van de hoogste milieustandaards en het meest ambitieuze beleid, spelen we  continu een actieve rol in het realiseren van een concurrerend, duurzaam Europa.” 

In aanvulling op de producten die de klanten van Air Products in 2019 in staat stelden om de uitstoot van meer dan 69 miljoen ton CO2-emissie te voorkomen, heeft het bedrijf in 2020 de eigen emissiedoelstelling ten opzichte van de uitgangssituatie in 2015 gerealiseerd en in sommige gevallen zelfs overtroffen. Meer informatie over de resultaten en de efforts van Air Products op het gebied van duurzaamheid is te vinden op de Sustainability website van Air Products of in het meest recente Sustainability Report.

Over Air Products 
Air Products (NYSE:APD) is al bijna 80 jaar een wereldwijd toonaangevende producent van industriële gassen. Gericht op het bedienen van de energie- en de milieusector en opkomende markten, levert het bedrijf essentiёle industriёle gassen, apparatuur en applicaties aan klanten in tientallen sectoren, waaronder raffinage, de petrochemische industrie, metaalbewerking, elektronica, productiebedrijven en fabrikanten van voedingsmiddelen en dranken. Air Products is tevens de voornaamste leverancier ter wereld van procestechnologie en -apparatuur voor de behandeling van vloeibare aardgas (LNG). Het bedrijf ontwikkelt, engineert, bouwt, bezit en beheert enkele van de grootste industriёle gasinstallaties, waaronder gassificatieprojecten, die natuurlijke energiebronnen op een duurzame manier omzetten in syngas voor de productie van hoogwaardige energie, brandstoffen en chemicaliёn.

Air Products realiseerde in boekjaar 2019 een omzet van $ 8,9 miljard uit de lopende activiteiten in 50 landen en heeft momenteel een beurswaarde van ongeveer 50 miljard dollar. Meer dan 17.000 enthousiaste, getalenteerde en toegewijde medewerkers worden gedreven door het hogere doel van Air Products: het ontwikkelen van innovatieve oplossingen die het milieu ten goede komen, de duurzaamheid verbeteren en die gericht zijn op de uitdagingen waar klanten, gemeenschappen en de wereld mee te maken krijgen.

Ga voor meer informatie naar airproducts.nl of volg het bedrijf op LinkedIn.

NOTE: This release may contain forward-looking statements within the safe harbor provisions of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. These forward-looking statements are based on management’s reasonable expectations and assumptions as of the date of this release regarding important risk factors. Actual performance and financial results may differ materially from projections and estimates expressed in the forward-looking statements because of many factors not anticipated by management, including risk factors described in the Company’s Form 10K for its fiscal year ended September 30, 2019.

Downloads

|

Contactgegevens

Er is een fout opgetreden. Corrigeer de gemarkeerde velden.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

Wat kunnen wij voor u beantwoorden?

  1. Wat voor een aanvraag?

X

Deze website gebruikt cookies om informatie op uw computer op te slaan. Sommige zijn essentieel voor het functioneren van de website, andere gebruiken we om meer inzicht te krijgen in de bezoekers van de website. Als u op deze website blijft, geeft u toestemming voor het gebruik van deze cookies. Lees onze juridische notitie voor meer informatie.

Sluit deze melding