Air Products Home

News ReleaseAir Products en thyssenkrupp tekenen samenwerkingsovereenkomst voor de bouw van grootschalige elektrolysefabrieken

Elektrolysefabrieken gaan groene waterstof produceren voor transport, energieopwekking en de chemische industrie

09/07/2020 Rotterdam

Air Products, een van de belangrijkste ontwikkelaars van megaprojecten voor de productie van industriёle gassen ter wereld, en thyssenkrupp Uhde Chlorine Engineers, de wereldmarktleider in technologieёn en oplossingen voor grootschalige elektrolysefabrieken, hebben een strategische samenwerkingsovereenkomst getekend. De twee bedrijven zullen in belangrijke regio’s op exclusieve basis samenwerken om projecten voor de levering van groene waterstof te ontwikkelen. Daarbij maken ze gebruik van hun complementaire technologie en hun expertise op het gebied van engineering en projectuitvoering.

thyssenkrupp levert zijn technologie en stelt specifieke engineering, equipment en technische diensten ter beschikking aan Air Products voor de bouw van waterelektrolyse-fabrieken, die door het bedrijf in eigen beheer gebouwd en gerund worden. De samenwerking maakt gebruik van de technologie van thyssenkrupp, waarmee Air Products groene waterstof zal ontwikkelen die ingezet wordt als energiedrager voor duurzaam transport, voor energie-opwekking en voor de productie van chemicaliёn.

“De samenwerkingsovereenkomst met thyssenkrupp is een belangrijk element in onze waardeketen voor de ontwikkeling, de bouw, het eigendom en het beheer van grootschalige installaties en de levering van groene waterstof voor mobiliteit, energie en industriёle toepassingen. We verheugen ons op de bundeling van onze gezamenlijke sterktes en het leveren van substantiёle duurzaamheidsvoordelen dankzij transitieprojecten met groene waterstof”, zei Dr. Samir J. Serhan, chief operating officer bij Air Products. 

“Wij zijn bijzonder trots dat we met Air Products samenwerken om de waardeketens voor brandstoffen, chemicaliёn en industriёle grondstoffen duurzamer te maken. Grootschalige elektrolyse is een sleuteltechnologie om hernieuwbare elektriciteit te koppelen met verschillende sectoren zoals mobiliteit en industrie. Als een van de wereldmarktleiders in elektrolyse dragen we zowel bij met technologie als met grootschalige productiecapaciteit. Op dit moment zijn we al zover dat we per jaar 1 gigawatt aan waterelektrolysefabrieken kunnen leveren en zijn we in staat om de capaciteit in deze groeiende markt snel op te voeren”, zei Denis Krude, CEO van thyssenkrupp Uhde Chlorine Engineers.

thyssenkrupp heeft een zeer effectieve alkaline waterelektrolyse-technologie ontwikkeld. Het bedrijf heeft meer dan 600 projecten en elektrochemische fabrieken gebouwd met een totale capaciteit van meer dan 10 gigawatt en beschikt over diepgaande kennis met betrekking tot de engineering, inkoop en bouw van dergelijke fabrieken.  

Om tegemoet te komen aan de behoefte aan elektrolysefabrieken met lage kapitaal- en operationele kosten (CAPEX en OPEX), betrouwbare technologie en een solide projectuitvoering om grootschalige waterstofprojecten levensvatbaar maken, hebben Air Products en thyssenkrupp zich gecommitteerd aan de exploitatie van groene waterstoffabrieken op gigawatt schaal. 

Over Air Products 
Air Products (NYSE:APD) is al bijna 80 jaar een wereldwijd toonaangevende producent van industriële gassen. Gericht op het bedienen van de energiesector, de milieusector en opkomende markten levert het bedrijf essentiёle industriёle gassen, apparatuur en applicaties aan klanten in tientallen sectoren, waaronder raffinage, de petrochemische industrie, metaalbewerking, elektronica, productiebedrijven en fabrikanten van voedingsmiddelen en dranken. Air Products is tevens de voornaamste leverancier ter wereld van procestechnologie en -apparatuur voor de behandeling van vloeibaar aardgas (LNG). Het bedrijf ontwikkelt, engineert, bouwt, bezit en beheert enkele van de grootste industriёle gasinstallaties, waaronder gassificatieprojecten, die natuurlijke energiebronnen op een duurzame manier omzetten in syngas voor de productie van hoogwaardige energie, brandstoffen en chemicaliёn.

Air Products realiseerde in boekjaar 2019 een omzet van $ 8,9 miljard uit de lopende activiteiten in 50 landen en heeft momenteel een beurswaarde van ongeveer $ 50 miljard. Meer dan 17.000 enthousiaste, getalenteerde en toegewijde medewerkers worden gedreven door het hogere doel van Air Products: het ontwikkelen van innovatieve oplossingen die het milieu ten goede komen, de duurzaamheid verbeteren en die gericht zijn op de uitdagingen waar klanten, gemeenschappen en de wereld mee te maken krijgen.

Ga voor meer informatie naar airproducts.nl of volg het bedrijf op LinkedIn.

Over thyssenkrupp 

thyssenkrupp is een technologiegroep, die gespecialiseerd is in materialen. Meer dan 162.000 medewerkers in 78 landen werken met passie en kennis van technologie aan de ontwikkeling van kwaliteitsproducten en intelligente, industriёle processen en diensten voor vooruitgang in duurzaamheid. Hun vaardigheden en commitment zijn de basis voor ons succes. In het fiscale jaar 2018/2019 realiseerde thyssenkrupp een omzet van 42 miljard euro.

De business unit Chemische & Proces Technologie combineert een unieke technologische expertise met decennia aan wereldwijde ervaring in engineering, inkoop, bouw en onderhoud van chemische fabrieken. We ontwikkelen innovatieve processen en producten voor een duurzame toekomst en zo dragen we bij aan het langetermijnsucces van onze klanten in bijna alle sectoren van de chemische industrie. Ons portfolio omvat toonaangevende technologie voor de productie van basischemicaliёn, meststoffen en polymeren, maar ook complete waardeketens voor groene waterstof en duurzame chemicaliёn.

Ga voor meer informatie naar: www.thyssenkrupp-industrial-solutions.com

NOTE: This release contains “forward-looking statements” within the safe harbor provisions of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. These forward-looking statements are based on management’s expectations and assumptions as of the date of this release and are not guarantees of future performance. While forward-looking statements are made in good faith and based on assumptions, expectations and projections that management believes are reasonable based on currently available information, actual performance and financial results may differ materially from projections and estimates expressed in the forward-looking statements because of many factors, including, without limitation, those described in Air Products’ Annual Report on Form 10-K for its fiscal year ended September 30, 2019. Except as required by law, Air Products disclaims any obligation or undertaking to update or revise any forward-looking statements contained herein to reflect any change in the assumptions, beliefs, or expectations or any change in events, conditions, or circumstances upon which any such forward-looking statements are based.

Downloads

|

Contactgegevens

Er is een fout opgetreden. Corrigeer de gemarkeerde velden.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

Wat kunnen wij voor u beantwoorden?

  1. Wat voor een aanvraag?

X

Deze website gebruikt cookies om informatie op uw computer op te slaan. Sommige zijn essentieel voor het functioneren van de website, andere gebruiken we om meer inzicht te krijgen in de bezoekers van de website. Als u op deze website blijft, geeft u toestemming voor het gebruik van deze cookies. Lees onze juridische notitie voor meer informatie.

Sluit deze melding