Air Products Home

News ReleaseAir Products wint voor de derde keer gouden medaille voor maatschappelijk verantwoord ondernemen

02/07/2020 Rotterdam

Air Products, wereldwijd een van de grootste aanbieders van industriёle gassen, heeft bekendgemaakt dat het opnieuw bekroond werd met een gouden medaille voor zijn prestaties op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). De onderscheiding werd toegekend door EcoVadis, een internationaal MVO-ratingbureau. Dit is het derde jaar op rij dat Air Products een gouden rating van EcoVadis heeft behaald.

Air Products Wins EcoVadis Gold Medal for Corporate Social Responsibility for Third Year in a Row”We zijn er trots op dat we opnieuw deze gouden onderscheiding van EcoVadis kregen voor onze activiteiten op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen”, zei Simon Moore, vice-president Investor Relations, Corporate Relations and Sustainability bij Air Products. “Met het oog op de huidige problemen in de wereld, is verantwoord ondernemen belangrijker dan ooit. We zijn ervan overtuigd dat elk bedrijf en elke medewerker een rol moet spelen bij het bouwen van een betere toekomst. Bij Air Products is duurzaamheid onderdeel van een hoger doel. Het feit dat we in de top twee van de door EcoVadis onderzochte bedrijven eindigen, is een bevestiging dat we dat hogere doel bereiken voor onze klanten, de gemeenschappen waar we wonen en werken, onze investeerders en onze medewerkers.”

EcoVadis beoordeelt en monitort continu het MVO-beleid en de voortgang daarvan in bedrijven en biedt daarnaast instrumenten aan voor de verbetering van het MVO-beleid. De ratingmethodologie van EcoVadis is gebaseerd op vier hoofdcategorieёn: milieu, arbeids- en mensenrecht, ethiek en duurzaam inkopen. De criteria zijn gebaseerd op verifieerbare internationale MVO-normen, zoals de Global Company Principles, de conventies van de International Labor Organization, de Global Reporting Initiative Standard en ISO 26000.

Met de gouden medaille van EcoVadis wordt de erkenning voor de inspanningen van Air Products op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen voortgezet in 2020. Vorige maand stond Air Products voor het negende jaar op rij in de lijst van 100 beste Zakelijke Burgers van 3BL Media en werd het bedrijf vermeld in het Sustainability Yearbook 2020 van S&P Global, een van de meest uitgebreide rapporten met een diepgaande analyse van de prestaties op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Air Products stond bovendien in de 2020 Carbon Clean 200-lijst en in de lijst van 100 meest duurzame bedrijven in Amerika, uitgebracht door Barron.

Meer informatie over de inzet van Air Products op het gebied van duurzaamheid is te vinden is te vinden in het Sustainability Report

Over Air Products 
Air Products (NYSE:APD) is al bijna 80 jaar een wereldwijd toonaangevende producent van industriële gassen. Gericht op het bedienen van de energie- en de milieusector en opkomende markten, levert het bedrijf essentiёle industriёle gassen, apparatuur en applicaties aan klanten in tientallen sectoren, waaronder raffinage, de petrochemische industrie, metaalbewerking, elektronica, productiebedrijven en fabrikanten van voedingsmiddelen en dranken. Air Products is tevens de voornaamste leverancier ter wereld van procestechnologie en -apparatuur voor de behandeling van vloeibare aardgas (LNG). Het bedrijf ontwikkelt, engineert, bouwt, bezit en beheert enkele van de grootste industriёle gasinstallaties, waaronder gassificatieprojecten, die natuurlijke energiebronnen op een duurzame manier omzetten in syngas voor de productie van hoogwaardige energie, brandstoffen en chemicaliёn.

Air Products realiseerde in boekjaar 2019 een omzet van $ 8,9 miljard uit de lopende activiteiten in 50 landen en heeft momenteel een beurswaarde van ongeveer $ 50 miljard. Meer dan 17.000 enthousiaste, getalenteerde en toegewijde medewerkers worden gedreven door het hogere doel van Air Products: het ontwikkelen van innovatieve oplossingen die het milieu ten goede komen, de duurzaamheid verbeteren en die gericht zijn op de uitdagingen waar klanten, gemeenschappen en de wereld mee te maken krijgen.

Ga voor meer informatie naar airproducts.nl of volg het bedrijf op LinkedIn

NOTE: This release may contain forward-looking statements within the safe harbor provisions of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. These forward-looking statements are based on management’s reasonable expectations and assumptions as of the date of this release regarding important risk factors. Actual performance and financial results may differ materially from projections and estimates expressed in the forward-looking statements because of many factors not anticipated by management, including risk factors described in the Company’s Form 10K for its fiscal year ended September 30, 2019.

Downloads

|

Contactgegevens

Er is een fout opgetreden. Corrigeer de gemarkeerde velden.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

Wat kunnen wij voor u beantwoorden?

  1. Wat voor een aanvraag?

X

Deze website gebruikt cookies om informatie op uw computer op te slaan. Sommige zijn essentieel voor het functioneren van de website, andere gebruiken we om meer inzicht te krijgen in de bezoekers van de website. Als u op deze website blijft, geeft u toestemming voor het gebruik van deze cookies. Lees onze juridische notitie voor meer informatie.

Sluit deze melding