Air Products Home

News ReleaseAir Products levert innovatieve technologie voor het vullen van waterstofbussen aan OCTA in Californiё

Het grootste tankstation voor waterstofbussen in Orange County (USA) officieel in gebruik genomen

06/02/2020 Rotterdam/Lehigh Valley

Air Products, een van de grootste producenten van technologie en infrastructuur voor het tanken van waterstof, heeft de technologie en de apparatuur geleverd voor het grootste waterstof tankstation voor bussen in Santa Ana, Californiё. De officiёle opening van het tankstation werd verricht in het bijzijn van alle partners in het project: het Center for Transportation and the Environment (CTE), de Orange County Transportation Authority (OCTA), de California Air Resources Board (CARB), het South Coast Air Quality Management District (SCAQMD), New Flyer en Trillium.
Air Products Supplies Hydrogen Bus Fueling Innovation to Orange County Transportation Authority in California
Het nieuwe tankstation, dat gebouwd is bij de busgarage van OCTA, is uitgerust met de Smartfuel®-technologie en -apparatuur van Air Products voor het tanken van waterstof. De vloot elektrische bussen van OCTA, die op waterstof rijdt, bestaat momenteel uit tien bussen. Het nieuwe tankstation is gebouwd met het oog op verdere groei in de toekomst. Het tankstation heeft voldoende capaciteit voor het tanken van 50 waterstofbussen, hetgeen overeenkomt met een capaciteit van 1.500 kilo waterstof in acht uur. Het tankstation kan een bus met gemiddeld 28 kilo waterstof vullen in een tijdsbestek van 6 tot 10 minuten per bus. Er zijn bovendien mogelijkheden om meerdere bussen simultaan te vullen en er kunnen dertig bussen achter elkaar gevuld worden.

“Dit tankstation zet niet alleen een nieuwe norm voor wat betreft de vulcapaciteit voor waterstof, maar het is ook een bewijs voor de continue innovatie van tankvoorzieningen voor waterstof. Hoewel we al vele waterstof tankstations voor openbaar vervoerbedrijven over de hele wereld hebben ontwikkeld en gebouwd, brengt dit tankstation onze geavanceerde snelvul-technologie nu ook binnen bereik van busmaatschappijen. Daardoor kunnen ze profiteren van onze unieke cryogene compressoren, het speciaal ontwikkelde koelsysteem en onze sterke marktpositie in de levering van vloeibare waterstof”, zei Eric Guter, general manager van Air Products in Amerika. “Dit project voor het tanken van waterstof is het resultaat van de samenwerking van verschillende organisaties, die samen een volgende stap willen zetten in de introductie van zero-emissie transportvoertuigen in de Verenigde Staten. We willen onze projectpartners feliciteren met dit gedenkwaardige resultaat en de California Air Resources Board (CARB) voor de investering in dit project”, aldus Guter.

“Middelen uit een investeringsprogramma van de staat Californiё helpen vooruitstrevende vervoerbedrijven zoals OCTA en hun partners zoals Air Products, bij het beschikbaar maken van schone energie om hun voertuigen te moderniseren”, lichtte Jack Kitowski, directeur van de Mobile Source Control Division van CARB toe. “Een zero-emissie vloot van bussen voor het openbaar vervoer beperkt de uitlaatgassen gigantisch en heeft daarnaast nog andere voordelen; vooral voor de gebruikers van de busdiensten. Vloten die overgaan op schone energiebronnen zoals waterstof reduceren het energieverbruik en de uitstoot van broeikasgassen, met als gevolg een schonere lucht voor iedereen.”

Air Products Supplies Hydrogen Bus Fueling Innovation to Orange County Transportation Authority in CaliforniaHet Center for Transportation and the Environment (CTE), een nonprofit organisatie die streeft naar schoon, duurzaam en innovatief transport en energietechnologie, heeft de leiding over het project. Het CTE en OCTA hebben 12,5 miljoen dollar - meer dan de helft van de totale investering voor het project – van CARB gekregen via California Climate Investments, een initiatief in de staat Californiё, dat miljarden investeert om de uitstoot van broeikasgassen te reduceren, de economie te versterken en de volksgezondheid en het milieu te verbeteren. Aanvullende investeringen kwamen uit de California’s Senate Bill 1, dat in beheer is bij het California Department of Transportation en van het Clean Fuels Fund van het SCAQMD. 

“Het CTE werkt al meer dan tien jaar samen met Air Products bij de bouw van waterstof tankstations in heel Amerika”, legde Dan Raudebaugh, directeur van het CTE uit. “Dit tankstation in Orange County, dat gebouwd is in samenwerking met Trillium, is een echte ‘game changer’ voor zero-emissie busvervoer.”

Air Products heeft een lange geschiedenis als het gaat om de levering van een compleet aanbod van oplossingen voor het tanken van waterstof met haar Smartfuel® -technologie. Het aanbod varieert van turn-key waterstof tankstations inclusief onderhoud en de levering van apparatuur tot en met productie en levering van waterstof. Voor Santa Ana ontwierp en bouwde Air Products het tankstation en leverde het bedrijf het merendeel van de apparatuur. Daarnaast zal Air Products het tankstation onderhouden en de vloeibare waterstof voor de tanken van de bussen leveren. De vloeibare waterstof wordt in de installatie verdampt en met behulp van cryogene waterstofcompressoren tot een gas onder hoge druk gecomprimeerd, voordat het met behulp van de waterstofdispensers van Air Products in de bussen wordt getankt. 

Trillium fungeerde bij het project in Sante Ana als projectmanagementbureau, maakte het terrein bouwrijp en verzorgde een deel van de apparatuur, de installatie en het eerste onderhoud. 

Air Products houdt zich al meer dan 20 jaar bezig met het vullen van waterstofbussen en heeft recentelijk nog een tankstation in Aziё opgeleverd, waar 1.000 kilo waterstof per dag kan worden getankt, en een tankstation in Europa met een capaciteit van 200 kilo per dag. Air Products was ook betrokken bij projecten voor waterstofbussen voor Transport for London en met SARTA in Canton, Ohio. Het nieuwe tankstation voor OCTA is het derde waterstof tankstation voor bussen van Air Products in de Verenigde Staten. 

Air Products is de wereldmarktleider waar het gaat om de levering van waterstof aan raffinaderijen. Zij gebruiken de waterstof om schonere brandstoffen te produceren. Het bedrijf heeft daarnaast een enorme ervaring met waterstof tankstations. Bij sommige waterstof tankstations vinden jaarlijks al meer dan 75.000 tankbeurten plaats. Het gebruik van de waterstof tanktechnologie neemt snel toe en wordt momenteel al toegepast voor meer dan 1,5 miljoen tankbeurten voor waterstof per jaar.

Air Products was betrokken bij meer dan 250 projecten in de Verenigde Staten en twintig andere landen wereldwijd. Met behulp van de geavanceerde SmartFuel®-technologie van Air Products worden personenauto’s, vrachtauto’s, bestelbusjes, scooters, heftrucks, vliegtuigen en zelfs onderzeeёrs volgetankt.

Air Products heeft meer dan 60 jaar ervaring op het gebied van waterstof en een uitgebreid octrooiportefeuille in de waterstoftoevoertechnologie. Air Products levert vloeibare en gasvormige waterstof en een groot scala van apparatuur en protocollen voor het tanken van waterstof onder verschillende drukken. De waterstof voor tankstations kan niet alleen geleverd worden met behulp van vrachtauto’s of via een eigen pijpleiding, maar kan ook op locatie zelf geproduceerd worden door reforming van aardgas, de omzetting van biomassa of door electrolyse; onder meer met behulp van elektriciteit die afkomstig is van zonne– en windenergie. 


Over Air Products 
Air Products (NYSE:APD) is al bijna 80 jaar een wereldwijd toonaangevende producent van industriële gassen. Gericht op het bedienen van de energie- en de milieusector en opkomende markten, levert het bedrijf essentiёle, industriёle gassen, apparatuur en applicaties aan klanten in tientallen sectoren, waaronder raffinage, de petrochemische industrie, metaalbewerking, elektronica, productiebedrijven en fabrikanten van voedingsmiddelen en dranken. Air Products is tevens de voornaamste leverancier van procestechnologie en -apparatuur voor vloeibare aardgas (LNG) in de wereld. Het bedrijf ontwikkelt, engineert, bouwt, bezit en beheert enkele van de grootste industriёle gasinstallaties, waaronder gassificatieprojecten, die natuurlijke energiebronnen op een duurzame manier omzetten in syngas voor de productie van hoogwaardige energie, brandstoffen en chemicaliёn.

Air Products realiseerde in boekjaar 2019 een omzet van $ 8,9 miljard uit de lopende activiteiten in 50 landen en heeft momenteel een beurswaarde van ongeveer $ 50 miljard. Meer dan 17.000 enthousiaste, getalenteerde en toegewijde medewerkers worden gedreven door het hogere doel van Air Products: het ontwikkelen van innovatieve oplossingen die het milieu ten goede komen, de duurzaamheid verbeteren en die gericht zijn op de uitdagingen waar klanten, gemeenschappen en de wereld mee te maken krijgen. Ga voor meer informatie naar airproducts.com or follow us on LinkedIn, Twitter, Facebook or Instagram.

NOTE: This release may contain forward-looking statements within the safe harbor provisions of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. These forward-looking statements are based on management’s reasonable expectations and assumptions as of the date of this release regarding important risk factors. Actual performance and financial results may differ materially from projections and estimates expressed in the forward-looking statements because of many factors not anticipated by management, including risk factors described in the Company’s Form 10K for its fiscal year ended September 30, 2019.

Downloads

|

Contactgegevens

Er is een fout opgetreden. Corrigeer de gemarkeerde velden.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

Wat kunnen wij voor u beantwoorden?

  1. Wat voor een aanvraag?

X

Deze website gebruikt cookies om informatie op uw computer op te slaan. Sommige zijn essentieel voor het functioneren van de website, andere gebruiken we om meer inzicht te krijgen in de bezoekers van de website. Als u op deze website blijft, geeft u toestemming voor het gebruik van deze cookies. Lees onze juridische notitie voor meer informatie.

Sluit deze melding