Air Products Home

News Release Air Products plaatst zonnepanelen op bedrijfspand in Halfweg

Zonnepanelen wekken een groot deel van de energie voor de bedrijfsprocessen op

12/09/2019 Halfweg

Air Products, producent van industriёle gassen, heeft 280 zonnepanelen geïnstalleerd op het dak van het vul- en distributiecentrum op bedrijventerrein Polanenpark in Halfweg. De zonnepanelen zijn inmiddels operationeel en wekken een groot deel van de energie voor de eigen bedrijfsprocessen op. Na het Belgische Keumiee is Halfweg de tweede vestiging van Air Products in Europa, waar een deel van de eigen energiebehoefte opgewekt wordt met zonnepanelen.

Air Products plaatst zonnepanelen op bedrijfspand in Halfweg“Duurzaamheid en vooral ook energiebesparing zijn belangrijke uitgangspunten voor Air Products wereldwijd”, zegt Kurt Lefevere, vice-president Northern Continent bij Air Products. “Als onderdeel van dat beleid onderzoeken we de mogelijkheden voor de inzet van duurzame energie op de bedrijfslocaties in Europa. Het vul- en distributiecentrum in Halfweg is een van de modernste in Europa. De lay-out van het terrein, de interne logistiek (elektrische heftrucks) en de installaties zijn ontwikkeld volgens de laatste stand van de techniek en de strengste veiligheidseisen. Dat betekent bijvoorbeeld dat bouwkundige voorzieningen als geïsoleerde muren, brandwerende deuren, speciale verlichting en tal van speciale veiligheidsvoorzieningen zijn toegepast. Die garanderen niet alleen de veiligheid, maar beperken ook het energieverbruik drastisch.” Het gebruik van zonnepanelen voor de energievoorziening past dus prima bij het bedrijfspand in Polanenpark. Dankzij de zonnepanelen vermindert de ecologische voetafdruk.

In het vul- en distributiecentrum in Halfweg werken ongeveer 90 medewerkers, waarvan een deel in tweeploegendienst in de productiehal. De afdelingen sales, service en logistiek zijn in het kantoorgebouw ondergebracht. Op het complex op bedrijvenpark Polanenpark worden industriële gassen opgeslagen, gevuld in cilinders en vervolgens naar agenten en klanten van Air Products in Nederland getransporteerd.”

Air Products levert de gassen aan metaalbedrijven, bouw- en constructiebedrijven, scheepsbouwers en offshorebedrijven, carrosseriebedrijven en autowerkplaatsen, de voedingsmiddelenindustrie, laboratoria en aan de medische sector. De gassen worden onder meer gebruikt voor las- en snijwerkzaamheden, het verpakken van voedingsmiddelen, laboratoriumanalyses en het koelen van medische apparatuur.

Over Air Products 
Air Products (www.airproducts.com) is al meer dan 75 jaar een wereldwijd toonaangevende producent van industriële gassen. Het bedrijf levert industriële gassen en bijbehorende apparatuur aan tientallen bedrijfstakken zoals raffinage, de petrochemische industrie, metaalbewerking, elektronica, productiebedrijven en fabrikanten van voedingsmiddelen en dranken. Air Products is tevens de voornaamste leverancier van procestechnologie en -apparatuur voor vloeibaar aardgas (LNG)in de wereld.

Air Products realiseerde in boekjaar 2018 een omzet van $ 8,9 miljard uit de lopende activiteiten in 50 landen en heeft momenteel een beurswaarde van ongeveer $ 50 miljard. Ongeveer 16.000 enthousiaste, getalenteerde en toegewijde medewerkers worden gedreven door het hogere doel van Air Products: het ontwikkelen van innovatieve oplossingen die het milieu ten goede komen, de duurzaamheid verbeteren en die gericht zijn op de uitdagingen waar klanten, gemeenschappen en de wereld mee te maken krijgen. Ga voor meer informatie naar www.airproducts.nl.

NOTE: This release may contain forward-looking statements within the safe harbor provisions of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. These forward-looking statements are based on management’s reasonable expectations and assumptions as of the date of this release regarding important risk factors. Actual performance and financial results may differ materially from projections and estimates expressed in the forward-looking statements because of many factors not anticipated by management, including risk factors described in the Company’s Form 10K for its fiscal year ended September 30, 2018.

Downloads

|

Contactgegevens

Er is een fout opgetreden. Corrigeer de gemarkeerde velden.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

Wat kunnen wij voor u beantwoorden?

  1. Wat voor een aanvraag?

X

Deze website gebruikt cookies om informatie op uw computer op te slaan. Sommige zijn essentieel voor het functioneren van de website, andere gebruiken we om meer inzicht te krijgen in de bezoekers van de website. Als u op deze website blijft, geeft u toestemming voor het gebruik van deze cookies. Lees onze juridische notitie voor meer informatie.

Sluit deze melding