Air Products Home

News ReleaseAir Products introduceert nieuw Freshline® SafeChill™ systeem ter voorkoming van campylobacter

29/06/2017 Halfweg

Air Products heeft een nieuwe toepassing aan haar Freshline®-portfolio voor de voedselverwerkende industrie toegevoegd. Freshline® SafeChill™ is een gepatenteerd snelkoelingsproces dat pluimveeverwerkers en retailers een oplossing biedt voor een vergaande beperking van de meest voorkomende bacteriële besmetting in vers gevogelte: campylobacter.

Air Products stellt neues Freshline® SafeChill™-System zur Campylobacter-Intervention vor Campylobacter is de meest voorkomende oorzaak van voedselvergiftiging in de EU. Volgens de European Food Safety Authority (EFSA) is de bacterie verantwoordelijk voor naar schatting meer dan 190.000 gevallen van voedselvergiftiging per jaar. Recente rapporten* hebben aangetoond dat het aantal besmettingsgevallen in Groot-Brittannië aanzienlijk gedaald is na initiatieven om de aanwezigheid van campylobacter op kippenvlees in supermarkten te beperken.

Uitgebreide tests gevolgd door een volledige, commerciële installatie hebben aangetoond dat het Freshline® SafeChill™-systeem van Air Products uitstekende resultaten kan behalen bij het terugdringen van campylobacter. Deze resultaten zijn geverifiëerd door een onafhankelijk laboratorium.

De nieuwe, geautomatiseerde applicatie is ontwikkeld door Air Products, een wereldmarktleider op het gebied van industriële gassen én expert in het invriezen, koelen en verpakken van voedingsmiddelen. Het system maakt gebruik van supergekoelde lucht om de campylobacterbesmetting op vogelkarkassen - na verwijdering van de ingewanden - in te perken.

Het Freshline® SafeChill™-systeem is zeer effectief en kan - afhankelijk van het niveau van de campylobacterbesmetting – stand alone of in combinatie met andere systemen worden gebruikt om de aanwezige besmetting in het gevogelte tot een veilig niveau terug te dringen.

De technologie kan door gevogelteverwerkers eenvoudig geïntegreerd worden in bestaande productielijnen en biedt de nodige flexibiliteit met betrekking tot behandelingsprogramma’s, gebaseerd op de behoeften van het bedrijf en het besmettingsniveau van het gevogelte. De Freshline® SafeChill™ is modulair en kan 24 uur per dag dus ook tijdens drieploegendiensten ingezet worden. Het systeem kan bovendien afgestemd worden op zowel de huidige als de toekomstige snelheid van de productielijnen. De behandeling duurt 30 tot 50 seconden. De kwaliteit van het vlees en de huid van het gevogelte blijven door de behandeling behouden.

Jon Trembley, Cryogenic Technology Manager, zei over het systeem: "De industrie is reeds bekend met verschillende interventiemethodes om het probleem van campylobacter na verwijdering van de ingewanden aan te pakken. Ons nieuwe proces biedt echter veel meer flexibiliteit én zekerheid aan bedrijven die werkzaam zijn in de pluimveeproductiesector. Door gebruik te maken van deze innovatie van Air Products kunnen producenten, retailers en consumenten erop vertrouwen dat deze vorm van besmetting adequaat wordt aangepakt."

*https://www.food.gov.uk/news-updates/news/2017/16052/latest-figures-reveal-decline-in-cases-of-campylobacter

Over Air Products
Air Products (NYSE:APD) is al meer dan 75 jaar een toonaangevende producent van industriële gassen. De kernactiviteiten van het bedrijf op het gebied van industriële gassen omvatten de levering van atmosferische en procesgassen en de bijbehorende equipment aan industriële markten, waaronder raffinage en petrochemie, metaalverwerking, elektronica en producenten van voedingsmiddelen en dranken. Air Products is daarnaast wereldwijd de grootste aanbieder van procestechnologie en equipment voor LNG ter wereld.

Het bedrijf realiseerde in het fiscale boekjaar 2016 een omzet van 7,5 miljard dollar en heeft momenteel een marktwaarde van zo’n 30 miljard dollar. Circa 16.000 werknemers maken van Air Products ’s werelds veiligste en best presterende leverancier van industriële gassen, die aan zijn klanten duurzame oplossingen en een uitstekende dienstverlening biedt. Voor meer informatie: www.airproducts.nl.

NOTE: This release may contain forward-looking statements within the safe harbor provisions of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. These forward-looking statements are based on management’s reasonable expectations and assumptions as of the date of this release regarding important risk factors. Actual performance and financial results may differ materially from projections and estimates expressed in the forward-looking statements because of many factors not anticipated by management, including risk factors described in the Company’s Form 10K for its fiscal year ended September 30, 2016.

Noot voor de pers: er is een afbeelding van het Freshline® SafeChill™ systeem beschikbaar. Die kunt u aanvragen bij Wisse Kommunikatie, telefoon: 026-4431523 of per e-mail: marjolein.tijdink@wisse-worldcom.nl.

Downloads

|

Contactgegevens

Er is een fout opgetreden. Corrigeer de gemarkeerde velden.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

Wat kunnen wij voor u beantwoorden?

  1. Wat voor een aanvraag?

X

Deze website gebruikt cookies om informatie op uw computer op te slaan. Sommige zijn essentieel voor het functioneren van de website, andere gebruiken we om meer inzicht te krijgen in de bezoekers van de website. Als u op deze website blijft, geeft u toestemming voor het gebruik van deze cookies. Lees onze juridische notitie voor meer informatie.

Sluit deze melding