Air Products in Nederland, 50 jaar geschiedenis

Welkom bij Air Products!

Bedankt voor uw bezoek aan onze digitale ruimte. Op deze website kunt u ontdekken waar verschillende gassen vandaan komen: het gas voor uw frisdranken, de gassen die worden gebruikt voor het behoud van voedingsmiddelen, zuurstof voor ziekenhuizen, helium voor medische toepassingen en de vrijetijdsbranche, … en nog vele andere gastoepassingen. U zult ons beter leren kennen en krijgt gedetailleerde informatie over wie we zijn, voor welke toepassingen onze producten gebruikt worden, en u blijft bovendien up-to-date met het laatste nieuws over Air Products.

Air Products Nederland werd op 29 september 1967 in Utrecht geregistreerd.  Dit betekent meer dan 50 jaar industriële activiteit, begrip voor de behoeften van onze klanten en zorg voor de veiligheid van onze belanghebbenden. 

We zijn ons bedrijf gestart met verpakte gassen en hebben vervolgens bulkgassen geïntroduceerd. Later zijn we gestart met de aanleg van waterstofinstallaties die waterstof via pijpleidingen kunnen leveren. In 1971 produceerden we al verschillende gassen in onze eerste luchtscheidingsinstallaties (ASU, Air Separation Unit) en waterstof en koolmonoxide in onze HyCO-installatie in Botlek. We hebben onze activiteiten geleidelijk uitgebreid en tegenwoordig bieden we waarde aan meer dan 30 industriële sectoren en de gehele samenleving met onze producten en oplossingen. Zonder twijfel heeft Air Products een belangrijke rol gespeeld in de vormgeving en versterking van de Nederlandse industrie.

De geschiedenis van Air Products kent trefwoorden zoals ondernemerschap, innovatie, veiligheid, techniek en leiderschap. Onze identiteit wordt gevormd door begrippen als duurzame relaties met onze klanten en gemeenschappen op basis van een begrip van hun behoeften, integriteit, effectieve activiteiten en onze passie om de leider en maatstaf te zijn in onze markt. Air Products baseert zijn succes op zijn gepassioneerde, getalenteerde en betrokken mensen.

Dit is 50 jaar aan geschiedenis die we samenvatten als Your challenge, our innovation.

Dit is wie we zijn! Dit is Air Products.


Kurt Lefevere
Vice President Northern Continent
Industrial Gases Europe
Er is een fout opgetreden. Corrigeer de gemarkeerde velden.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

Wat kunnen wij voor u beantwoorden?

  1. Wat voor een aanvraag?

X

Deze website gebruikt cookies om informatie op uw computer op te slaan. Sommige zijn essentieel voor het functioneren van de website, andere gebruiken we om meer inzicht te krijgen in de bezoekers van de website. Als u op deze website blijft, geeft u toestemming voor het gebruik van deze cookies. Lees onze juridische notitie voor meer informatie.

Sluit deze melding