Duurzaam aanbod

Producten die deel uitmaken van de oplossing

Vanuit onze toonaangevende positie blijven we investeren in onderzoek en ontwikkeling (R&D) van duurzame producten en processen die bijdragen tot schonere lucht en een lagere uitstoot van broeikasgassen.  Zo leveren we waterstof aan raffinaderijen om zwavelarme brandstoffen te vervaardigen en voorzien we in grote zuurstofinstallaties voor de verbranding van vaste brandstoffen en de vergassing van aardolie of kolen.  In 2015 is de helft van het  totale R&D budget besteed aan innovatieve projecten in het kader van duurzaamheid.

 icon-halia Ons Halia® Geavanceerd oxidatiesysteem elimineert ongewenste bijproducten in drinkwater en afvalwater. Dit systeem biedt mensen een gezonde en veilige oplossing voor hergebruik en besparing van water.

Onze Halia® Beluchtingssystemen voor afvalwater verminderen slib in afvalwater met maximaal 50 procent en kunnen de totale verwerkingscapaciteit van gemeentelijke en industriële toepassingen vergroten. Dit systeem vermindert de uitstoot van vluchtige organische stoffen (VOS) met meer dan 90 procent vergeleken met conventionele beluchtingssystemen.
icon-oxygen enhanced burner Wij zijn een toonaangevende leverancier van zuurstof en procesinnovaties voor verbrandingstoepassingen (staal, glas, pulp en papier, cement en andere eindmarkten). Door zuurstofinstallaties te integreren in verbrandingsprocessen kunnen klanten aanzienlijke voordelen behalen zoals energie-efficiëntie, brandstofbesparingen, minder NOx en aanzienlijke reducties in CO2-emissies.
icon-co2 We hebben een reeks technologieën ontwikkeld die rendabele en milieuvriendelijke CO2 afvang, zuivering en compressie mogelijk maken en geschikt zijn voor diverse vormen van geologische opslag.  Het bouwen van nieuwe fabrieken of het aanpassen van bestaande centrales aan de hand van deze technologie kan leiden tot een aanzienlijke vermindering van CO2 uitstoot in de atmosfeer.
icon-argon Klanten gebruiken onze argon om energiezuinige fluorescentielampen te produceren, waaronder de gekende spaarlampen. Ook wordt argon gebruikt voor het produceren van energiezuinige ramen.
icon-liquefied-natural-gas Het merendeel van vloeibare aardgas op de wereld wordt verwerkt met onze gepatenteerde warmtewisselaars en technologie, waardoor groeiende economieën over schonere brandstoffen kunnen beschikken.
icon-nitrogen Klanten maken gebruik van onze stikstof bij cryogene vermalingsprocessen (het malen van warmtegevoelige materialen zoals rubber en kunstoffen om grondstoffen terug te winnen). Op deze manier kunnen materialen, zoals bijvoorbeeld banden, gerecycleerd worden.
icon-hydrogen Waterstof helpt olieraffinaderijen schonere transportbrandstoffen te produceren. Bedrijven gebruiken onze waterstof om het zwavelgehalte in hun brandstoffen te verlagen en zo de hoeveelheid SOx die vrijkomt in de atmosfeer te verminderen. Bovendien kunnen katalysatoren hierdoor efficiënter functioneren, waardoor NOx emissies, fijn stof en VOC’s worden beperkt.
icon-hydrogen-fueling Waterstof is in vele opzichten een uitstekende brandstof. Bij gebruik van brandstofcellen komen er geen luchtvervuilende stoffen vrij. Waterstof is niet giftig en kan uit duurzame energiebronnen geproduceerd worden.

Onze waterstoftankstations helpen bij het inslaan van een nieuwe weg. Niet alleen auto’s maar ook vrachtwagens, bestelauto’s, bussen, scooters en vorkheftrucks kunnen op waterstof rijden.
icon-nitrogen Stikstof is essentieel voor het invriezen en bewaren van voedingsmiddelen. Door traditionele koelmiddelen, zoals fluorkoolwaterstoffen, kooldioxide en ammoniak, te vervangen, verbetert het de kwaliteit van voedingsmiddelen en wordt de houdbaarheid verlengt.

Onze Freshline®-oplossingen voor het verpakken onder beschermende atmosfeer (MAP), houden groenten en andere voedingsproducten langer vers in de kant-en-klare verpakkingen waar families op vertrouwen om hun eten snel op tafel te krijgen.
icon-helium De medische sector gebruikt onze helium voor MRI-scanners (magnetic resonance imaging) en onze medische gassen worden dagelijks ingezet om mensenlevens te redden.
Er is een fout opgetreden. Corrigeer de gemarkeerde velden.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

Wat kunnen wij voor u beantwoorden?

  1. Wat voor een aanvraag?

Waterstof uit afvalwater levert brandstof voor auto's in Californië

Duurzame bron voorziet Air Products' nieuwste tankstation van waterstof.

X

Deze website gebruikt cookies om informatie op uw computer op te slaan. Sommige zijn essentieel voor het functioneren van de website, andere gebruiken we om meer inzicht te krijgen in de bezoekers van de website. Als u op deze website blijft, geeft u toestemming voor het gebruik van deze cookies. Lees onze juridische notitie voor meer informatie.

Sluit deze melding